Print Friendly, PDF & Email

I dag har du internet næsten overalt, og selv uden et datapakke er det ret nemt at dykke ned i et hotspot og bruge den gratis forbindelse. Ikke desto mindre er det klogere at undgå dem, selv for den gennemsnitlige bruger.

Du er også i fare med det gratis WiFi, som NS tilbyder på sine tog.

En usikret WiFi-forbindelse er et netværk, der ikke krypterer eller sikrer noget. Al din internettrafik kan derfor opfanges på denne måde i modsætning til en sikker forbindelse. Med en sikker forbindelse er alt, hvad du gør, krypteret. Du kan let få øje på et usikret netværk. Et usikret netværk kræver ikke adgangskode.

Du kan også vælge en VPN eller anden sikker forbindelse, arbejde eller noget for at begrænse faren for det åbne Wifi-netværk, men "Wifi i toget" blokerer normalt for det. WiFi på toget kræver ikke et aktivt angreb for at hente information fra og om brugerne.

IT-ekspert Hannes Mühleisen undersøgte situationen med hensyn til garantierne for vores data, når vi bruger gratis internet i toget, og resultaterne var ikke positive.

Ingen hacker eller teknologisk forklædning er nødvendig. Alt hvad du behøver ved NS i toget er en antenne. På denne måde kan ondsindede parter meget let opfange privatlivsfølsomme data. 

NS Wifi ofte langsom og afbrudt sessioner for hurtigt.

NS og en af ​​dets partnere tilbyder gratis trådløst internet på toget. Trådløst internet er tilgængeligt i næsten alle intercity'er. Du kan genkende en intercity med trådløst internet ved hjælp af WiFi-logoet på ydersiden af ​​toget. Hvis du rejser med tog med trådløst internet, skal du gå til 'Forbindelser' på din bærbare computer eller telefon. Vælg derefter 'Wifi på toget', så forbindes du i løbet af få sekunder.

NS WiFi bruges af mange rejsende på samme tid, og NS ønsker at sikre, at det er så stabilt som muligt for enhver bruger. Når nogen ikke bruger internettet aktivt i mere end 15 minutter, afbrydes forbindelsen automatisk for ikke at lade det samlede antal forbindelser komme ude af hånden. Når forbindelsen er mistet, bliver du nødt til at oprette forbindelse igen til netværket, så du bliver nødt til at acceptere betingelserne igen.