Uber tilbyder chauffører 14 dages sygefravær, hvis de bliver syge af coronavirus. Dette er en ændring i politikken for Uber, der stort set betragter ansatte som uafhængige entreprenører, der ikke er berettigede til ydelser.

"Vi støtter chauffører og leverandører, der har diagnosticeret COVID-19 eller sat i karantæne af et folkesundhedsbureau," sagde Andrew Macdonald, senior vice president for Rides and Platform, i en erklæring lørdag. 

Drivere og leverandører i disse situationer modtager kompensation i en maksimal periode på 14 dage. Politikændringen skyldes, at coronavirus-tilfælde overstiger 100.000 på verdensplan og fortsætter med at stige i USA. 

Mennesker, der giver ture, eller som leverer købmandsvarer eller restaurantordrer til koncerner, kan være i frontlinjen, fordi folk undgår offentlig transport og er afhængige af leverancer i stedet for at besøge restauranter og butikker. I USA betaler disse arbejdere ofte ikke sygefravær.

Læs også: Taxachauffører Uber kører dårligt, men kommer ikke rundt

Print Friendly, PDF & Email