Antallet af speedpedeceller i vores land er steget igen i år og er endda fordoblet på tre år. Hvad er en speed pedelec præcist? En speedpedelec eller speedcykel er den kraftfulde version af e-cyklen. Tophastigheden for denne transportform er ca. 3 kilometer i timen, og du må kun køre den på kørebanen eller knallertstien, ikke på cykelstien. Speedcykler er også i gennemsnit dyrere end e-cykler. De er især interessante for folk, der bor mere end 45 km fra arbejde og stadig vil cykle i stedet for i bil. Siden 15. januar 1 er speed pedelec officielt en knallert på grund af sin hastighed, og cyklen skal have en knallert registreringsskilt. Det er også obligatorisk at bruge en speciel hjelm på denne hurtige cykel.

Het CBS rapporterede, at der var 1 tusind hastighedspedeceller på vej i Holland den 2020. juli 21,1. Dette er en stigning på 23 procent i forhold til året før, hvor Holland havde 17,2 tusind hastigheds-pedelec og næsten fordoblet i forhold til for tre år siden. Af de samlede 21,1 tusind hastighedspedelecs blev der købt 2020 tusind i første halvdel af 3,3. Ifølge Statistikcentret havde koronakrisen ingen indflydelse på købetallene. Speedpedelec ser også ud til at være meget populær blandt 45-65-årige, denne aldersgruppe har mest i vores land. De fleste speedcykler var i Utrecht den 1. juli efterfulgt af Gelderland og Groningen.

Læs også: Afsluitdijk skal genåbnes for cyklister og fodgængere

Del på facebook
Del på twitter
Del på LinkedIn
Del på whatsapp
Du kan også bruge Pitane Blue at opnå via WhatsApp.
Send din besked til: <i data-num="+86-88888888">+88 8888 8888</i>
WhatsApp
taxachauffør afregner kontanter med en Tikkie
Print Friendly, PDF & Email