I 2020 vil elbilen endelig være inden for rækkevidde af forbrugerne. Dels takket være købstilskuddet skiftede en betydelig gruppe af privatpersoner til elektrisk kørsel i det forløbne år. Elbilen havde været populær hos leasingførere i årevis. Det samlede antal elbiler på hollandske veje steg til næsten 145.000, hvilket er en fordobling i forhold til 2019. Dette viser Electric Driving Monitor, der for nylig blev præsenteret af ANWB for fjerde gang via en pressemeddelelse på deres hjemmeside. 

Den positive udvikling af elektrisk kørsel har flere årsager. Det nuværende sortiment er i stigende grad i tråd med forbrugernes behov. Antallet af modeller i prisklassen op til 50.000 euro steg fra 22 til 31. Den gennemsnitlige rækkevidde steg også kraftigt, og de samlede ejeromkostninger for en gennemsnitlig elbil kan nu sammenlignes med en gennemsnitlig benzinbil. Hvad der også hjælper er, at den hurtige opladningsinfrastruktur i Holland er udvidet betydeligt. Antallet af hollænderne, der overvejer at købe en elbil inden for fem år, steg fra 20 til 26%.

På trods af købstilskuddet er en elbil endnu ikke en levedygtig mulighed for alle. For mange private chauffører er den høje købspris stadig den største anstødssten. I prisklassen op til 25.000 euro er en elbil hurtigt 9.000 euro dyrere end en sammenlignelig benzindrevet bil. Derudover er der nu kun 6 modeller i dette segment, som forbrugeren kan vælge imellem. 

Hovedårsagerne til at vælge en elbil:

  1. Miljø 60%
  2. Tøm aldrig igen 32%
  3. Økonomisk at bruge 31%
  4. Forberedt på fremtiden 27%
  5. Gode ​​køreegenskaber 27%

De vigtigste grunde til ikke at vælge en elbil:

  1. For dyrt at købe 50%
  2. Rækkevidde utilstrækkelig 30%
  3. For få ladestationer 27%
  4. Nuværende bil skal endnu ikke udskiftes 27%
  5. Kvalitet / levetid 23%

Det er aftalt i klimaaftalen, at alle solgte nye biler skal være elektrisk drevet fra 1. januar 2030. Ifølge ANWB er det nødvendigt at opretholde købstilskuddet for at nå dette mål. Derudover er det vigtigt, at antallet af overkommelige modeller udvides, og at der skabes et bredt brugt marked. Med Elektrisk kørselsmonitor ønskede at ANWB informere sine medlemmer og partnere og tilskynde til elektrisk kørsel i Holland.

Foto øverst til højre: ANWB-billedbank.

Læs også: Bilister ved ikke, hvordan smart hjælp i bilen fungerer 

Del på facebook
Del på twitter
Del på LinkedIn
Del på whatsapp
Du kan også bruge Pitane Blue at opnå via WhatsApp.
Send din besked til: <i data-num="+86-88888888">+88 8888 8888</i>
WhatsApp
software til taxiselskaber
nu tilgængeligt Pitane Mobility WordPress-plugin
Print Friendly, PDF & Email