Investere kraftigt i cykelinfrastruktur og samtidig forbyde bilen fra byen, en kilometerafgift, reducere den maksimale hastighed til 30 km / t, afskaffe parkeringspladser og øge hastighedskontrol. Dette er et par eksempler på opgaver, der fortsættes af Brussels Green, nu hvor der er ringe eller ingen modstand fra erhvervslivet. Bruxelles-regeringen modtog en strøm af kritik fra de andre regioner, fordi den ønsker at indføre en kilometerafgift i 2022. 

Mobilitetsminister Elke Van den Brandt (Groen) påpeger virkningen af ​​koronakrisen, der førte folk ud af offentlig transport, men også for den hurtige konstruktion af nye cykelstier i år. 2020 var sådan et afgørende år for cykelcyklister i Bruxelles. Når du bygger mange nye cykelstier, kommer cyklister til det. Cyklistes organisation ProVelo er tilfreds med tallene, men påpeger også, at der ikke er nogen garanti for, at stigningen fortsætter efter koronakrisen.

Biltrafikken er stadig ikke på niveauet med før koronakrisen, ifølge tallene fra Bruxelles-tunnellerne. Cirka 20 procent færre bilrejser blev registreret i løbet af året. Det betyder derfor ikke, at bilisterne har skiftet til cykler i massevis. Når alt kommer til alt, arbejder mange mennesker stadig derhjemme, og de nye cyklister kan komme fra offentlig transport, hvor de blev jaget en masse af regeringen. En slående detalje er, at stigningen hovedsageligt finder sted på lørdage og søndage, sidste år mere end en fordobling af antallet af rejser.

London, Singapore og Stockholm har kilometerafgifter og er ikke økonomiske ørkener. Der er intet, der forhindrer den flamske regering i at indføre en kilometerafgift.

Elke Van den Brandt (grøn)

I byen Bruxelles og de atten omkringliggende kommuner kan du kun køre maksimalt 1 km / t siden 2021. januar 30. Biler, busser og lastbiler må kun køre i 50 og undertiden 70 km / t på de største adgangsveje. Elke Van den Brandt sætter hadkampagnen i perspektiv Facebook raser. Hun er den største talsmand for en kilometerafgift for dem, der bruger bilen i Bruxelles, og arkitekten for den maksimale hastighed på 30 kilometer i timen, der har været i kraft i Bruxelles-regionen siden 1. januar. Som om kilometergebyret i Bruxelles ikke forårsagede nok opstyr, er der allerede tale om en kilometerafgift på ringvejen i Bruxelles. Det burde være et alternativ til udvidelsen af ​​ringen.

De tre sektorforbund Febiac, Traxio og Renta reagerer i fællesskab på den nye byafgift, som Bruxelles ønsker at indføre. ”Bruxelles mister al troværdighed af et retfærdigt skattesystem med denne vejafgift,” siger en fælles pressemeddelelse. Spørgsmålet om udvidelse af ringvejen i Bruxelles blev drøftet i mobilitetsudvalget i Bruxelles-parlamentet tirsdag. Bruxelles-regeringen er imod det, men ser en intelligent kilometerafgift som et alternativ til at tackle overbelastning på ringen.

Læs også: Bruxelles-regeringen starter et socialt cykeludlejningsprojekt

sporvogn
sporvogn i Bruxelles
Print Friendly, PDF & Email