Der havde været flere rygter om nedlukningen i medierne før, og alle ventede på pressekonferencen. Især nu hvor en ny variant af coronavirus for nylig er dukket op, er det ifølge en ekspert endnu mere smitsom. Det, som alle allerede var bange for, er blevet virkelighed. Denne uge blev det besluttet af vores kabinet, at vi forbliver i lockdown indtil mindst 9. februar. Oprindeligt ville den nuværende låsning gælde indtil den 19. januar, som nu er blevet forlænget. Antallet af hollænder, der er inficeret med coronavirussen, er faldende lidt, hvilket betyder, at nedlukningen har en effekt. På grund af udvidelsen af ​​lockdown bør antallet af infektioner falde endnu mere. Dette skal igen sikre, at antallet af patienter på hospitaler og intensivpleje falder. Selvom de er begyndt at vaccinere i vores land, er vi i øjeblikket nødt til at holde vores kontakter på et minimum, så virussen kan sprede sig mindre hurtigt. At blive hjemme er stadig det mest presserende råd, og hvis du inviterer folk, kan der ikke være mere end to.

At arbejde hjemmefra er stadig det presserende råd, mens rushen i myldretiden nogle gange får det til at virke anderledes. Denne udvidelse af lockdown har vidtrækkende konsekvenser for vores samfund. Der er i løbet af pressekonference sagde, at minister Koolmees, Wiebes og Hoekstra arbejder på tilføjelser til genopretnings- og supportpakken for iværksættere og arbejdstagere, mere vil blive annonceret i næste uge. Skolerne forbliver også lukkede indtil 7. februar, og fjernundervisning fortsætter, hvilket betyder for mange forældre, at de skal bide lidt længere. OMT vil undersøge, om grundskoleuddannelse og børnepasning kan åbnes tidligere. Rådgivningen gælder også fortsat for ikke at rejse til udlandet, dette gælder bestemt til og med marts. Der er opstået hårde drøftelser om, at snesevis af flyvninger fra Det Forenede Kongerige ankommer til Holland hver dag, mens i Det Forenede Kongerige får den nye koronavirus overhånden, og hospitalerne der bogstaveligt talt overfyldes. Skabet er optaget af at diskutere og undersøge, om et muligt udgangsforbud vil hjælpe med at reducere antallet af koronainfektioner. Forhåbentlig får vi bedre nyheder på den næste pressekonference.

Læs også: England igen i streng lockdown

Print Friendly, PDF & Email