I de fleste lufthavne har det været meget stille sidste år med hensyn til flyvebevægelser. Kommercielle passagerflyvninger var stort set stille. Vi skylder dette konsekvenserne af coronavirus over hele verden. Coronavirussen har os stadig i sin magt, og vi er i øjeblikket stadig i lås, ligesom mange andre lande. Groningen Airport Eelde (GAE) rapporterer, at de med 39.387 flybevægelser i 2020 var travlere end tidligere år. Det er mere end 23 procent flere flybevægelser end i 2019. Stigningen i antallet af flyvebevægelser skyldes, at der var flere træningsflyvninger i Groningen lufthavn Eelde.

Meiltje de Groot, direktør for Groningen Airport Eelde: ”På trods af et hidtil uset år er vi glade for at se, at antallet af flyvebevægelser er steget kraftigt. Væksten i undervisningstrafik er en vigtig søjle for Groningen lufthavn Eelde. Vi tilbyder kapacitet og muligheder, som understreger den sociale betydning af vores lufthavn ”.

Cirka halvfjerds procent af alle flyvebevægelser i Groningen lufthavn Eelde i 2020 kommer fra træningsflyvninger. KLM Flight Academy er en af ​​dem, der har øget antallet af flyvebevægelser ved at udvide deres flåde. EFTC (European Flight Training Center), som ligger i lufthavnen og flyvninger fra flyskoler i Teuge og Lelystad, øgede også antallet af flyvebevægelser i Groningen lufthavn Eelde. Den travleste dag i 2020 i Groningen lufthavn var fredag ​​den 11. september, denne dag var der 376 flybevægelser. Månederne juni og september var de travleste måneder på lufthavn.

Læs også: KLM parkerer fly i Groningen lufthavn Eelde

Print Friendly, PDF & Email