Rover beder offentlige transportvirksomheder om at godtgøre omkostningerne for rejsende, der i dag skal tilbyde alternativ transport, fordi snefaldet betyder, at der ikke er nogen pålidelig køreplan. Det kraftige snefald har forstyrret offentlig transport over hele landet: tog og busser kører eller kører ikke uregelmæssigt. 

Offentlige transportmedarbejdere arbejder hårdt, men i mellemtiden har forskellige transportører været nødt til at fortælle dem, at de slet ikke længere vil køre i dag. På grund af låsen og den røde kode, der blev annonceret af KNMI, forventer Rover, at antallet af ofre vil være begrænset. Rover ønsker en godtgørelse for rejsende, der alligevel skal rejse.

"Det er vigtigt, at rejsende, der for eksempel arbejder i sundhedsvæsenet, kan komme på arbejde i dag, de kan ikke vente med at se, om offentlig transport stadig vil blive startet”, Siger Rover-direktør Freek Bos. Han beder sikrer, at rejsende med et abonnement på offentlig transport, der skal rejse i dag, kan angive deres taxaomkostninger fra det relevante offentlige transportselskab.

Rover er ikke overrasket over, at offentlig transport ikke kan klare de ekstreme vinterforhold. “Det er ikke første gang, og det vil heller ikke være sidste gang, at offentlig transport er hårdt ramt af ekstrem vejr”, Siger Freek Bos,“hvis vi vil forhindre dette i de kommende år, er investeringer nødvendige”. Klimaændringer vil gøre ekstrem vejr mere almindelig. Ikke kun sne, men også høje temperaturer og kraftig nedbør. Rover har derfor i flere år argumenteret for et program til at gøre offentlig transport 'klimasikker'.

NS
snefald rammer tidsplanen
Print Friendly, PDF & Email