Forstyrrelser på grund af vintervejret har stor indflydelse på de offentlige transportvirksomheders ydelser. Der er hovedsageligt sprintere og Intercity-tog på en række ruter. Desværre er det ikke altid sikkert, hvilke tog der kan eller ikke kan køre, det kan også være, at dette kun er kendt kort før afgang. Rejs kun, når det er nødvendigt. Din rejseinformation til i morgen kan rekvireres i løbet af aftenen. Tjek rejseplanlæggeren igen kort før afgang.

NS og ProRail kører stadig en ændret køreplan i dag med Sprinters og også Intercity-tog på en række ruter. På grund af strømsvigt i de seneste dage kunne togene ikke forlade opstaldningsområderne, hvilket betød, at tog ikke kunne bringes til det rette sted til vedligeholdelsesarbejde. Der arbejdes løbende med at reparere banen og togene med ekstra skift. I dag og i morgen er mekanikerne og hjælpelokomotiverne også tilgængelige igen for at løse fejl så hurtigt som muligt og tilbyde en pålidelig tidsplan. Tjek kort før afgang rejserådgivning og tage højde for en længere rejsetid og ekstra overførsler.

Rover

Det er på tide at banen klimabestandig det vil blive. Kritikere siger undertiden, at de store investeringer i 'en dag med sne' ikke er det værd. Men ekstremt vejr bliver mere almindeligt. Ikke kun sne giver overraskelser, varmeregistreringer falder også, og ekstrem nedbør forårsager gener. Enhver, der hver dag lægger op med ekstrem vejr, kan kun komme til den konklusion, at der er behov for handling her. Kort sagt, hvor er budgettet til 'klimasikker' offentlig transport?

Læs også: Prorail starter ikke togtrafikken

sprinter
NS sprinter og Intercity tog
Print Friendly, PDF & Email