Amphia Hospital i Breda er lettet over, at 538 Orange Day annulleres lørdag. En talsmand siger, at sundhedspersonale har reageret lykkeligt på nyheden. 10.000 mennesker ville komme til Breda til festivalen. Hospitalets medarbejdere synes, det er en "klog beslutning". ”Mange ansatte frygtede den mulige ekstra pleje, der ville komme fra festivalen,” sagde talsmanden. Kirurg Rogier Crollas andragende mod begivenheden blev underskrevet næsten 370.000 gange. Hospitalets talsmand siger, at Crolla ikke forventede dette. "Det viser, at dette stadig er et følsomt emne." I sidste ende blev festivalen aflyst, fordi Paul Depla, borgmesteren i Breda, synes sikkerhedsrisiciene er for store.

Den “stigende sociale uro” omkring 538 Orange Day den 24. april er grund for Bredas borgmester Paul Depla til at aflyse begivenheden. Ifølge ham kan det musikalske skuespil derfor ”ikke længere foregå sikkert og ansvarligt inden for rammerne af den offentlige orden”, ifølge en pressemeddelelse fra kommunen.

Depla: “Politiet modtager flere og flere signaler om, at 538 Orange Day vil tiltrække tilhængere og modstandere af koronapolitikken og Fieldlabs med alle de dermed forbundne sikkerhedsrisici. Som borgmester står jeg op for sikkerheden for politibetjente, lokale beboere og besøgende til begivenheden. Jeg beklager det, men på baggrund af disse oplysninger kan jeg ikke undlade at give tilladelse til 538 Orange Day den 24. april i Chasséveld. ”

Den orange dag, hvor 10.000 besøgende deltog, førte til voldsomme reaktioner fra cateringvirksomheder i byen. De betragtede begivenheden som ”et stik i ryggen”, fordi de måtte holde dørene lukkede i flere måneder. Medarbejdere på Breda Amphia Hospital startede et andragende om at annullere musikfestivalen, som blev underskrevet af næsten 400.000 mennesker.

Meget uforståelse

Ifølge kommunen var følelser omkring Fieldlab-testen “meget høje”. På den ene side registrerede omkring en million mennesker sig til arrangementet, men Breda bemærkede også, at der var en masse misforståelser. ”Denne sociale uro har ændret begivenhederne i begivenheden i en sådan grad, at den udgør uacceptable risici for offentligheden og sikkerheden. Derudover er der et negativt råd fra GHOR om Fieldlab. ”

Breda byråd mødtes i aften kl. 20.00 til et ekstra møde, hvor Depla skulle give tekst og forklaring om den orange dag. På grund af aflysningen af ​​begivenheden er mødet udsat til tirsdag, sagde kommunen.

Læs også: Andragende "Med 538 hånet pleje" mod testbegivenhed

stort marked Breda
Print Friendly, PDF & Email