Pitane billede

Holland drejer til højre. Vi kører 140 km/t, og der bliver ikke skåret i anlæg af nye veje.

Denne 'monstersejr', som forskellige medier beskriver den, markerer et vigtigt skift i hollandsk politik. Nu hvor Geert Wilders' PVV er blevet det største politiske parti i Holland efter valget den 22. november 2023, bliver der også blandet kortene for mobilitet i vores land. Efter valgsejren for PVV ledet af Geert Wilders den 22. november 2023, er der specifikke holdninger fra partiet til mobilitet, trafik og offentlig transport i Holland.

PVV ser mobilitet som en vigtig betingelse for frihed og stræber efter at holde den både tilgængelig og overkommelig. Fokus er på at fastholde overkommelig offentlig transport og kørsel med vægt på bilen som et vigtigt transportmiddel. Alligevel byder PVV's partiprogram på få specifikke indsigter eller holdninger til Schiphol, offentlig transport eller vejinfrastruktur, og mobilitet er kun kort til stede i programmet. Partiet fokuserer hovedsageligt på andre temaer, selvom PVV dengang stod op for den hollandske luftfartssektor. 

(Teksten fortsætter under billedet)
PVV-leder Geert Wilders

"Lad os se efter ligheder og se, hvor vi kan finde hinanden, ingen demokrat i Holland kan ignorere de to millioner vælgere," sagde Geert Wilders i en første reaktion, efter det blev kendt, at hans parti var blevet det største i Holland.

Ved at slå fast, at "ingen kan ignorere PVV længere" efter en knusende sejr, understreges partiets magtfulde position i hollandsk politik. Standpunkter til mobilitet er klare efter det politiske jordskred. PVV er imod kilometerafgifter og pendlerafgifter, går ind for afskaffelse af 80 kilometer-zoner og vil hæve hastighedsgrænsen på visse veje til 140 km/t. PVV foreslår en obligatorisk indførelse af en køreprøve for erhvervschauffører fra CEE-lande. Dette omfatter ofte lande som Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien og nogle gange de baltiske stater (Estland, Letland og Litauen).

Læs også  Hvis du ikke har en BIR, så brug de ekstra busser og tog under karneval

Partiet vil udvide hastighedsgrænsen på hovedvejene og afskaffe de europæiske køre- og hviletidsbestemmelser for lastbilchauffører. PVV går også ind for afskaffelse af miljøzoner. Med hensyn til Schiphol slår partiet fast, at lufthavnen skal kunne vokse, og at reglerne ikke skal være for stramme. Der efterlyses en obligatorisk offentliggørelse af benzinpriserne, og det foreslås at stoppe bonuskulturen hos NS og ProRail og at give kontrollen med jernbanerne tilbage til regeringen. PVV ønsker flere beføjelser til konduktører til at tackle det, Wilders kalder 'skum'.

(Teksten fortsætter under billedet)
Foto: Pitane Blue - Geert Wilders under Boerenprotest Zuiderpark Haag

Strukturen af ​​PVV uden medlemmer har både praktiske og ideologiske implikationer for hollandsk politik. Det giver Wilders en unik grad af kontrol og smidighed, men det rejser også spørgsmål om partiets indre demokrati og repræsentativitet.

Geert Wilders (60), født den 6. september 1963, og hans Parti for Friheden (PVV) har en unik position i det hollandske politiske landskab, primært på grund af deres struktur som et parti uden medlemmer. Dette adskiller PVV fra traditionelle politiske partier i Holland og har både fordele og ulemper.

ingen medlemmer

PVV, grundlagt i 2006 af Wilders, er organiseret som en fond frem for et medlemsparti. Det betyder, at medlemskab ikke er muligt for offentligheden. Geert Wilders er det eneste officielle medlem af partiet. Denne struktur giver Wilders fuld kontrol over partiet og dets retning, hvilket giver ham mulighed for at træffe beslutninger hurtigt og uden intern høring. Dette kan ses som en fordel i forhold til effektivitet og undgåelse af interne konflikter og magtkampe, som ofte opstår i traditionelle partier.

Læs også  Rådmand van der Horst taler på KNV-møde om bymobilitet

På den anden side har dette design også ulemper. På grund af manglen på et bredt medlemsgrundlag mangler PVV input, involvering og opbakning fra et traditionelt partigrundlag. Dette kan føre til begrænsninger i at nå ud til et bredere publikum og skabe bred opbakning til deres politiske holdninger. Desuden kan manglen på internt demokrati og mangfoldighed af meninger i partiet føre til ensidig politik, som kan føre til kritik af partiets repræsentativitet.

temaer

PVV har hovedsageligt fokuseret på spørgsmål som immigration, islam, national suverænitet og EU. Wilders er kendt for sine åbenhjertige og til tider kontroversielle holdninger på disse områder, hvilket ofte fører til intense debatter både i og uden for Holland. Partiet har en betydelig tilslutning blandt vælgere, der bekymrer sig om immigration og EU's indflydelse, men har også hårde modstandere på grund af dets ofte polariserende holdninger.

Relaterede artikler:
STARTPAKKE
Print Friendly, PDF & Email