Pitane billede

På vej med Harry om virkeligheden af ​​elektrisk studentertransport.

På en typisk arbejdsdag møder vi Harry, en erfaren chauffør fra transportfirmaet Willemsende Koning, mens han lader sin elektriske varevogn op ved De Somp langs A50. Med mere end 30 års erfaring i faget deler Harry ud af sin indsigt i udfordringerne og ændringerne inden for studentertransport, efterhånden som skiftet til elbiler bliver mere almindeligt.

Harry siger om fremtiden for elektrisk studentertransport: ”Det er en god udvikling, især med henblik på bæredygtighed. Men det kræver en ny måde at arbejde og tænke på, både for chauffører og planlæggere. Det er en læreproces for os alle.”

landdistrikter

Harry, der hovedsageligt kører i landdistrikter, understreger de lange rejser, som mange studerende skal foretage. El-kørsel kommer med unikke udfordringer, såsom frygten for at stoppe i vejkanten med børn ombord. At finde egnede chauffører til skolekørsel bliver også stadig sværere, blandt andet fordi det drejer sig om en bestemt målgruppe, som ikke kan betjenes af alle med kørekort.

På trods af det ofte negative image omkring de studerende, han transporterer, taler Harry positivt om sine oplevelser og arbejdsgiveren. Hændelser er sjældne, og generelt nyder han turene. Han er heldig at kunne bruge FastNeds hurtigladere takket være en dispensation fra hans arbejdsgiver. Dette er dog ikke for alle chauffører. Med de nuværende elpriser er opladning derhjemme ikke en mulighed for Harry, hvilket gør planlægning af opladningstider til en konstant bekymring.

"Planlæggerne tror nogle gange, at det er ligesom med dieselbusser, men det er ikke tilfældet. Man kan ikke bare planlægge ekstra ture uden at tage hensyn til ladetid og rækkevidde. Det skal virkelig forbedres," understreger Harry. Han siger, at han regelmæssigt skal kommunikere med kontrolcentret om gennemførligheden af ​​visse ruter og køreplaner."

(Teksten fortsætter under billedet)
Foto: © Pitane Blue - Fastned ladestation

"El-kørsel er virkelig en overgang, både for os chauffører og for virksomheden. Vi skal hele tiden være opmærksomme på vores rækkevidde og tilgængeligheden af ​​ladestandere." Han forklarer, at selvom han finder overgangen til elkørsel generelt positiv, skal planlægningsteamet nogle gange stadig vænne sig til elbilernes begrænsninger og muligheder.

Han understreger, at el-kørsel bliver mere og mere normalt, men passer på ikke at gå i stå. Opladningstiden undervejs kan være op til 45 minutter, hvilket betyder, at den skal oplades regelmæssigt, især fordi planlæggerne ikke i tilstrækkelig grad tager højde for varebilens rækkevidde. 

Harry fortæller også om interaktionen med eleverne: “Du bygger virkelig et bånd til børnene. Ja, der er dage, hvor det er lidt mere udfordrende, men generelt er det bare sjove forlystelser. Man ser dem vokse og udvikle sig, men man skal vide, hvad man skal gøre, og hvordan man håndterer børn med handicap.”

overgang

Hans historie illustrerer overgangen til elektrisk transport i sektoren og den indflydelse, det har på den daglige drift. Fra planlægningsudfordringer til at sikre elevernes sikkerhed, elektrisk studentertransport er en verden i forandring. Det er virkelig værdifuldt at fremhæve Harry, et navn vi valgte til vores artikel,s erfaringer, fordi de giver et andet perspektiv på overgangen til elektrisk studentertransport. Hans historie viser de praktiske realiteter og udfordringer, chauffører står over for i overgangen til mere bæredygtige transportmetoder. 

Måske vil vores læsere få en dybere indsigt i både de positive og udfordrende aspekter af denne forandring i branchen og smukt erhverv som taxachauffør i studenterkørsel. Vil du selv begynde at arbejde som taxachauffør, så tag et kig på de ledige stillinger Jobs hos transportfirmaet Willemsen de Koning. Hver dag transporterer de tusindvis af børn i hele Holland til og fra deres skole. Disse elever bor ikke i gå- eller cykelafstand fra deres skole, eller offentlig transport er ikke en mulighed for dem. Derfor er der lavet studenterkørsel til og fra almindelig eller specialundervisning, hvor børnene føler sig godt tilpas og kan udvikle sig optimalt. 

Illustrerende foto: Willemsen-de Koning

Relaterede artikler:
STARTPAKKE
Print Friendly, PDF & Email