Pitane billede

"Desværre ved vi ikke, hvem denne taxachauffør er. Det eneste, vi ved, er, at taxachaufføren kørte en Kia, og at han talte engelsk."

En handling af mod og menneskelighed lyste op i mørket i en kold novembernat i Amsterdam. I nattetimerne 17. til 18. november blev en mand, der havde ligget i Amsterdam-Rhinkanalens iskolde vand i næsten 50 minutter, reddet i en fælles indsats af politiet, en opmærksom forbipasserende og en ukendt taxachauffør.

Redningsaktionen begyndte, da en bekymret borger, alarmeret af råb om hjælp, ringede til politiet fra området ved Roosevelt Boulevard South. Denne opmærksomme borger havde ikke tøvet med at stoppe en forbipasserende taxachauffør, som han kørte med til skrigenes oprindelse.

Ved ankomsten fandt en hurtigt reagerende politibetjent sammen med reporteren og taxachaufføren den druknende i kanalen. Situationen var kritisk, manden i vandet var hypotermisk og kæmpede for sit liv.

(Teksten fortsætter under billedet)
Billede Pitane Blue til illustration: redningsaktion langs Amsterdam-Rhin-kanalen.

I et heroisk forsøg på at redde manden bad politibetjenten taxachaufføren om at støtte hende. Takket være dette samarbejde lykkedes det dem at trække den druknende mand op af vandet og dermed forhindre en tragedie.

Men identiteten på den modige taxachauffør forbliver et mysterium. Den eneste kendte detalje er, at han kørte en Kia og talte engelsk. Politiet tilkalder denne ukendte helt at rapportere, så de kan udtrykke deres taknemmelighed for hans afgørende rolle i denne redningsindsats.

Relaterede artikler:
Læs også  Snorker fanget under karneval: store bøder og tab af kørekort
App Stores
Print Friendly, PDF & Email