Pakketjeneste DPD åpner dørene til den første DPD City Store og Urban Depot i Rotterdam. Ved å velge et sentralt leveringssted i sentrum av byen og elektrisk transport, bidrar DPD direkte til mer bærekraftig bylogistikk. Med piloten vil selskapet realisere 2020% utslippsfri pakkelevering i Rotterdam innen 100. DPD City Store tilbyr også kunder ulike tjenester for ekstra komfort, privatliv og returkomfort.

Komfort og enkel retur

Fra denne måneden vil pakker fra selskapet for mottakere i Rotterdam bli levert til Urban Depot i sentrum av byen. Mottakere kan hente pakken sin i den tilstøtende DPD City Store eller få pakken levert fra Urban Depot hjemme. I sistnevnte tilfelle brukes spesialutviklede kompakte elektriske kjøretøyer for å skåne bylogistikk så mye som mulig.

DPD City Store med et område på 100 moh2, ligger på Schilderstraat og tilbyr, i tillegg til muligheten for å hente og ta med pakker, forskjellige ekstra tjenester. For eksempel kan mottakere bruke et monteringsrom slik at de kan returnere pakken umiddelbart hvis en vare ikke passer dem. Kunder kan også returnere emballasjemateriell, skrive ut returetiketter og ta en kopp kaffe eller te med seg på vei hjem.

Bærekraftig ambisjon om å teste nye 'last mile' konsepter

På grunn av økende urbanisering og det raskt voksende markedet for netthandel, øker folkemengdene i byene. Pakkeleverandøren regner med at pakkevolumene vil dobles innen 2025. Denne utviklingen krever innovative løsninger for distribusjonslogistikk og spesielt den 'siste milen'. DPD City Store i Rotterdam vil bli brukt til å teste nye 'last mile'-konsepter og for å undersøke mottakerens ønsker og behov ytterligere.

”Vårt firma utvikler og tester kontinuerlig nye kundeorienterte løsninger for å svare på markedets krav. Vi jobber også hardt for å redusere CO2-fotspor. Piloten i Rotterdam er en så innovativ løsning og bidrar direkte til klimamålene våre. I 2020 realiserer vi 0% utslipp for første gang i Rotterdam, det første skrittet mot levering av pakker med null utslipp i hele Nederland. ”, sa Eric Dietz, administrerende direktør i Nederland.

Rotterdam

Les også  Rotterdam kommune har blitt årets Spitbreaker

For denne piloten jobber selskapet tett med Rotterdam kommune og TNO. Målet med Rotterdam kommune å utvikle sentrum til en 'Zero Emission Zone' i 2025 passer perfekt med DPDs ambisjon. Dette gjør dem til den ideelle samarbeidspartneren. DPD City Store ligger på Schilderstraat 32a. Kunder er tilgjengelige mandag til fredag ​​fra 9.00 til 21.00 og lørdager fra 9.00 til 18.00. 

Les også: Lastebilbygger hjelper til med å rulle ut elektrisk mobilitet

DPD City Store Rotterdam
Utskriftsvennlig, PDF og e-post