Økonomi- og energiministeren for Nordrhein-Westfalen, professor Andreas Pinkwart, innhentet førstehåndsinformasjon om den siste utviklingen innen hydrogenlagringsteknologi på NPROXX som en del av sin tur til Rheinland. NPROXX-direktør Reinhard Hinterreither viste teknologiselskapets arbeid med prof. Pinkwart og forklarte hvordan NPROXX spesialiserer seg på utvikling og produksjon av innovative karbonfibertrykkfibre for hydrogenlagring.

Hydrogen som et sentralt element

NPROXX er en av verdens ledende innen design, utvikling og produksjon av trykkbeholdere av type 4 for lagring av hydrogen under høyt trykk. Basert på 40 års erfaring innen karbonfiberarmerte polymer (CFRP) produkter og systemer i forskjellige bransjer, tilbyr NPROXX kompositt tanksystemer og skreddersydde løsninger for hydrogenlagringsapplikasjoner: transport og lagring (opp til 500 bar), tunge kjøretøyer (350 bar), Automotive (700 bar) ).

Prof. Pinkwart indikerte viktigheten av hydrogen i markedene for fornybar energi:

“Hydrogen, som er produsert fra fornybar elektrisitet, er egnet som en klimavennlig, importuavhengig og universell energikilde for alle sektorer, inkludert industrielle applikasjoner, og som et lagringsmedium. Det vil derfor bli et sentralt element i energiovergangsprosessen. "

Lagring og produksjon av hydrogen som drivstoff vil også skape ny merverdi og sysselsetting her i Rheinland-distriktet og utover. NPROXX utforsker nye og innovative måter å gjøre dette ved å produsere karbonfiber-hydrogentanker og gi lagring for den voksende hydrogenøkonomien.

Les også: Hydrogen i markedene for fornybar energi

Copyright: MWIDE NRW / R. Sondermann.
Pitane blå
Utskriftsvennlig, PDF og e-post