[responsivevoice_button voice="Nederlandsk kvinne" buttontext="les høyt"]

Fordi det har vært mye mindre trafikk på nederlandske veier de siste månedene, er det en 'naturlig' konsekvens at det også ble gitt færre trafikkbøter for trafikkovertredelser. Dette sparer den nederlandske staten mye penger. Justis- og sikkerhetsdepartementet har kunngjort at det er utstedt 2.481.352 2.729.233 10 trafikkbøter i Nederland de første månedene i år (januar til april). I de samme månedene i fjor var dette XNUMX trafikkbøter. Dette utgjør nesten XNUMX prosent mindre trafikkbøter.

Trafikkbøtene er gitt for blant annet: hastighet, feil parkering, kjøring av rødt, håndholdt anrop, etc. En trafikkbot for for eksempel å ringe mens du kjører koster deg 240 euro. Satsene av trafikkbøtene har økt med 2,7 prosent i år sammenlignet med i fjor. I midten av mars oppfordret regjeringen den nederlandske befolkningen til å holde seg hjemme så mye som mulig på grunn av koronaviruset. Dette har resultert i færre trafikkbøter.

Effektene på trafikkbøtene for fartsreduksjonen på de nederlandske motorveiene fra 130/120 km i timen til 100 km i timen er ikke kjent ennå. Dette fordi det sammenfaller med koronakrisen, noe som gjør den 'unormalt' stille på veien. Selv om det totalt er gitt færre bøter, har bøtene økt i kategorien rutekontroll og for håndholdt anrop. Med seksjonskontrollene i Nederland ble 614.520 528.102 fartslovbrudd oppdaget i de fire første månedene i år, mot 4 i fjor. Dette fordi det er flere rutekontroller enn i fjor. I de første fire månedene i år ble det utstedt 44.501 32.641 bøter for håndholdt anrop, mot 2019 XNUMX bøter i fjor. Dette er et resultat av at syklister også har blitt bøtelagt for håndholdsanrop siden juli XNUMX.

Les også: Messer arrangeres i samråd med statsråden

Utskriftsvennlig, PDF og e-post