KLM kommer tilbake til den kinesiske byen Hangzhou fra 27. august. Foreløpig gjelder dette 1 passasjerflyging per uke, som vil bli operert via Seoul Incheon (Sør-Korea) med en Boeing 777-200. KLM er opptatt av å legge til en andre frekvens så snart som mulig. Forrige uke kunngjorde KLM også at de vil fly til Kairo fra XNUMX. september til XNUMX. oktober. For eksempel ekspanderer KLM sakte igjen, det kunngjorde også tidligere at de har lagt et femte reisemål i Polen til nettverket sitt.

KLMs passasjerflyreiser til fastlands-Kina ble stoppet i begynnelsen av februar på grunn av COVID-19. Takket være den avslappede reisebegrensningen fra den kinesiske regjeringen kunne KLM fortsette passasjerflyvninger til Shanghai 21. juli. Passasjerflyet til Hangzhou er nå lagt til som den andre kinesiske destinasjonen. KLM har fortsatt å frakte last til og fra Kina. KL 0857 drar fra Amsterdam på torsdager klokken 18.55 og ankommer Seoul Incheon klokka 12.25 dagen etter. KL 0821 drar fra Seoul Incheon kl. 13.50 og ankommer Hangzhou kl. 15.00:0822. KL 18.50 går fra Hangzhou klokken 21.55 på fredager og ankommer Seoul Incheon klokken 0858:00.25. KL 04.45 drar fra Seoul Incheon lørdag klokka XNUMX og ankommer Amsterdam klokka XNUMX.

Ekstra hygienetiltak

Naturligvis har KLM iverksatt tiltak for å sikre en trygg flyvning for både passasjerer og ansatte. For eksempel er munnmasker obligatoriske når du går ombord, og under flyturen er det ekstra hygieneutstyr ombord, for eksempel håndgrep og KLM-flyet blir renset ekstra. Luften ombord fryses opp raskt ved hjelp av HEPA-filtre. For mer informasjon om hygienetiltakene om bord.

KLM oppfyller de strenge kravene som er stilt av den kinesiske regjeringen for gjenopptakelse av internasjonale flyvninger. Dette betyr at passasjerer må fylle ut en helseerklæring på nettet og at temperaturen på passasjerene blir sjekket. For eksempel blir toalettene også inspisert ekstra ofte under flyturen. Videre er det så få kontaktmomenter som mulig mellom mannskap og passasjerer, slik at det er begrenset med catering på disse flyvningene.

Les også: Air BP og Neste vil levere mer jetbrensel

Utskriftsvennlig, PDF og e-post