OV-NL publiserte nylig meldingen nedenfor på deres hjemmeside. Med kampanjen 'Offentlig transport er OK' inviterer kollektivtrafikksektoren igjen eksplisitt reisende til å reise med offentlig transport. Denne multimediekampanjen kan sees overalt fra mandag 14. september. En nasjonal kollektivtransportkampanje på vegne av alle transportører er unik og har aldri blitt vist før. 

'Det er spennende, spesielt, vi har aldri før gjort en nasjonal kampanje for egentlig alle kollektivselskaper, men det er veldig nødvendig, fordi koronakrisen har satt sitt preg på offentlig transport', sier Pedro Peters, styreleder i OV-NL. sektorforening offentlig transport Nederland.

Under den intelligente låsingen fortsatte offentlig transport å fungere som en viktig sektor på forespørsel fra den nasjonale regjeringen. Vi holdt Nederland mobilt med nesten tomme tog, busser, trikker, metroer og ferger. I en nasjonal regjeringskampanje ble vi oppfordret til å reise med offentlig transport bare hvis det var strengt nødvendig. Resultatet er 90% færre reisende. Da tiltakene ble avslappet i Nederland, fikk vi igjen velkommen til flere reisende på offentlig transport. Samtidig sikrer de pågående tiltakene som å jobbe hjemmefra og online leksjoner fortsatt færre reisende enn før corona.

Peters: 'Det ser også ut til at mange mennesker og selskaper ennå ikke vet at de igjen er veldig velkomne i offentlig transport. Årsak til at alle kollektivtrafikkselskaper i Nederland setter sammen en nasjonal kampanje. Vi ønsker at folk igjen skal oppleve hvor hyggelig og ansvarlig det er å reise med offentlig transport.

Lyset er grønt
Denne multimediekampanjen fokuserer på å inspirere reisende til å reise med offentlig transport oftere for forskjellige formål og å informere dem om gjeldende offentlige transporttiltak.

Peters: 'Med samarbeid fra de reisende og blant annet utdanningsinstitusjonene, som å bære munnmasken og reise så mye som mulig utenfor travle tider, har vi lykkes med å reise ansvarlig med offentlig transport.'

Det grønne signalet er sentralt i kampanjen. Vi kjenner det grønne signalet fra trafikken. Et visuelt gjenkjennelig element som ikke trenger noen forklaring. Hvis det er grønt, er det OK. Vi satte det grønne signalet i kampanjen på steder over hele landet der vi kan og vil gå tilbake til sosiale, rekreasjons- eller forretningsområder.

Les også  Billigere kollektivtransport er ingen grunn til å la bilen stå hjemme

fremtiden
Gjennomsnittlig antall reisende i offentlig transport er nå mellom 50% og 60%, med topper til 70%, av antallet vi normalt transporterer, hvor kostnadene har vært de samme. Multimediekampanjen 'Offentlig transport er OK' vil bli vist på TV, radio, online og sosiale medier de neste tre månedene. Mer informasjon om kampanjen finner du på www.ov-ok.nl.

Peters: 'Framtiden kan ikke forutsies, men med denne kampanjen vil vi vise den reisende at offentlig transport er greit. Hvor enn du går. Det er mulig med offentlig transport.

Foto over: OV-NL.

Les også: Singapore Airlines må kutte jobber

Utskriftsvennlig, PDF og e-post