Mistet sykkelnøkler igjen, hvem kjenner ikke dette problemet? Fra i dag vil de nederlandske jernbanene introdusere sykler med kollektivtransport med ny lås. Denne nye låsen er en elektronisk lås og kan åpnes med OV-chipkortet ditt. Du holder OV-chipkaart mot låsen, låsen åpnes og utleien starter automatisk hvis du har et OV-sykkelabonnement. Hvis du vil parkere og låse din offentlige sykkel et sted underveis, må du trykke på knappen i ett sekund. Skyv ringlåsen litt ned, dette låser opp kjedesperren. Lukk ringlåsen og kjedesperren. Denne OV-fietsen kan bare åpnes igjen med din OV-chipkaart. Du holder OV-chipkortet ditt mot det og holder knappen inne i tre sekunder, så kan du løsne kjedet.

OV-chipkortet ditt er derfor nøkkelen til OV-sykkelen, du trenger ikke lenger en nøkkel. Du trenger ikke å besøke en servicemedarbeider for å leie en offentlig transportsykkel, eller se på stedet for selvbetjening av sykkelen som tilhører nøkkelen. Den leide sykkelen for kollektivtransport må returneres til stedet du leide den. Du plasserer sykkelen på sykkelpunktet for offentlig transport og lukker låsen ved å trykke på knappen i 1 sekund og lukke ringlåsen igjen. Offentlig sykkeltur er nå automatisk stengt.

Sykkelboden på Apeldoorn stasjon er den første sykkelboden med offentlige transportsykler med disse nye elektroniske låser. Her er alle 400 sykler med kollektivtransport utstyrt med en elektronisk sykkellås, som kan åpnes med OV-chipkortet. Intensjonen er at flere og flere offentlige transportsykler vil bli utstyrt med denne elektroniske låsen innen 2021. De NS forventer at omtrent sytti prosent av syklene med kollektivtransport vil ha en ny elektronisk lås innen utgangen av dette året.

Foto over og under: NS bildebank.

Les også: Antall NS-passasjerer har falt dramatisk sammenlignet med 2019

Utskriftsvennlig, PDF og e-post