Å investere tungt i sykkelinfrastruktur og samtidig forby bilen fra byen, en kilometeravgift, redusere maksimumshastigheten til 30 km / t, avskaffe parkeringsplasser og øke hastighetskontrollene. Dette er noen få eksempler på oppdrag som Brusselse Groen forfølger nå som det er liten eller ingen motstand fra næringslivet. Regjeringen i Brussel mottok en strøm av kritikk fra de andre regionene fordi den ønsker å innføre en kilometeravgift i 2022. 

Mobilitetsminister Elke Van den Brandt (Groen) peker på virkningen av koronakrisen, som tok folk ut av offentlig transport, men også på den raske byggingen av nye sykkelstier i år. 2020 var et slikt sentralt år for Brussel-syklister. Når du bygger mange nye sykkelstier, kommer syklister til det. Syklistorganisasjonen ProVelo er fornøyd med tallene, men påpeker også at det ikke er noen garanti for at økningen vil fortsette etter koronakrisen.

I mellomtiden er biltrafikken fortsatt ikke på nivået med før koronakrisen, ifølge tallene fra tunnelene i Brussel. Cirka 20 prosent færre bilreiser ble registrert gjennom året. Det betyr derfor ikke at bilførere har byttet til sykler i massevis. Tross alt jobber fortsatt mange mennesker hjemme, og de nye syklistene kan komme fra offentlig transport der de ble jaget masse av regjeringen. En slående detalj er at økningen hovedsakelig er synlig på lørdager og søndager, i fjor mer enn en dobling av antall reiser.

London, Singapore og Stockholm har kilometeravgifter og er ikke økonomiske ørkener. Det er ingenting som hindrer den flamske regjeringen i å innføre en kilometeravgift.

Elke Van den Brandt (grønn)

I byen Brussel og de atten kommunene rundt, kan du bare kjøre maksimalt 1 km / t siden 2021. januar 30. Biler, busser og lastebiler har bare lov til å kjøre i 50 og noen ganger 70 km / t på de største innfartsveiene. Elke Van den Brandt setter hatkampanjen i perspektiv Facebook raser. Hun er hovedforkjemper for en kilometeravgift for de som bruker bilen i Brussel, og arkitekten for den maksimale hastigheten på 30 kilometer i timen som har vært i kraft i Brussel-regionen siden 1. januar. Som om kilometerladningen i Brussel ikke forårsaket nok oppstyr, er det allerede snakk om en kilometerladning på ringveien i Brussel. Det bør være et alternativ til utvidelsen av ringen.

De tre sektorforbundene Febiac, Traxio og Renta svarer i fellesskap på den nye bytollen som Brussel ønsker å innføre. "Brussel mister all troverdighet til et rettferdig skattesystem med denne toll," heter det i en felles pressemelding. Spørsmålet om utvidelse av ringveien i Brussel ble diskutert i mobilitetskomiteen i Brussel parlament tirsdag. Brussel-regjeringen er imot det, men ser en intelligent kilometerladning som et alternativ til å takle overbelastning på ringen.

Les også: Regjeringen i Brussel starter et sosialt sykkelutleieprosjekt

trikk
trikk i Brussel
Utskriftsvennlig, PDF og e-post