Cruise og General Motors kunngjorde forrige uke at de har inngått et langsiktig strategisk forhold med Microsoft for å akselerere kommersialiseringen av selvkjørende biler. Bedriftene vil samle programvare- og maskinvareteknikk, cloud computing-evner, produksjonskunnskap og partnerøkosystem for å transformere transport og skape en tryggere, renere og mer tilgjengelig verden for alle. Microsoft vil slutte seg til General Motors, Honda og institusjonelle investorer i en kombinert ny egenkapitalinvestering på mer enn 2 milliarder dollar i Cruise, og bringe Cruises verdivurdering etter penger til 30 milliarder dollar.

GM sier også at de ønsker å lansere tretti nye elektriske bilmodeller over hele verden innen 2025. I tillegg vil General Motors samarbeide med Microsoft som sin foretrukne offentlige skyleverandør for å akselerere digitaliseringsinitiativene, inkludert samarbeid, lagring, kunstig intelligens og maskinlæring. GM vil samarbeide med Microsoft for å utforske alternativer for effektivisering av digital forsyningskjededrift, økt produktivitet og levering av nye mobilitetstjenester til kunder raskere. 

Cruise ble grunnlagt i San Francisco, hvor selskapet har hovedkontor. Meningen med cruise er å drive forandring ved å bygge verdens mest avanserte, selvkjørende, helt elektriske, delte kjøretøy som sikkert kobler mennesker til stedene, tingene og opplevelsene som betyr noe for dem. Bli med på oppdraget vårt på getcruise.com.

Les også: Uber stopper utviklingen av sin egen selvkjørende bil

Zipcar
Silicon Valley - Zipcar
Utskriftsvennlig, PDF og e-post