Rover-Limburg mener at en trikk mellom Maastricht og Hasselt kan være en suksess. Imidlertid må trikken anløpe begge indre byer og koble til stasjonene. Imidlertid har ruten vært en diskusjonsårsak i noen tid. Ideen har eksistert lenge: en trikkeforbindelse mellom Maastricht og Hasselt, som betjener viktige mellomliggende steder som universitetet og sentrum av Hasselt, for å gi bedre tilgang til begge byene. Denne trikken skal begynne å kjøre i 2024, men det er fortsatt mange hindringer å overvinne. Rover-Limburg ber de involverte partene om å iverksette tiltak for å realisere trikkeforbindelsen.

Flandern og De Lijn innser en rask trikkeforbindelse mellom Hasselt og Maastricht. Trikkeveien mellom Hasselt stasjon og Maastricht Mosae Forum har en lengde på omtrent 30 kilometer, hvorav 27 km på flamsk territorium. Bussen tar deg for øyeblikket fra Hasselt til Maastricht på omtrent 70 minutter. Det tar snart 30 minutter med trikk. Med trikken reiser du dobbelt så fort. Trikken vil kjøre hver halvtime på arbeidsdager og på lørdager, hver time på søndager. Trikken går mellom 10 og 35 km / t i byen. Utenfor byen er dette maksimalt 100 km / t. Trikken skal være i drift innen utgangen av 2023. I løpet av 2024 kan trikkelinjen som følger De Lijn da settes i drift.

Er interessen til Hasselt-sjåførene høyere enn den reisende? Undrer Kees Braam, styreleder i Rover-Limburg.

Kees Braam, styreleder i Rover-Limburg

Kommunestyret i Hasselt ser nå ut til å frykte at mange mennesker fra den belgisk-nederlandske grenseregionen skulle reise til Maastricht for å handle, i tillegg spiller også et gammelt valgløfte om å skåne det hellige hjertedistriktet: grunner til å forby trikken fra sentrum.

Med den nye tiltenkte ruten må den reisende i Hasselt gå enda lenger fra stasjonen, mens trikken heller ikke ser ut til å nå stasjonen i Maastricht fordi Wilhelmina-broen ikke er sterk nok. Rover-Limburg argumenterer her for et alternativ over jernbanebrua. Med god forbindelse mellom sentrum og stasjonene kan trikken bli en stor suksess, ifølge Rover-Limburg. “Mange pendlere reiser denne relativt korte strekningen med bil, mens den egner seg godt til en offentlig transportforbindelse. Vi håper derfor at ideene til trikken slik de er ment snart vil bli realisert”, Sier Kees Braam.

Les også:  Roverforeningen velger Saskia Kluit som styreleder

Hasselt stasjon
Hasselt stasjon
Utskriftsvennlig, PDF og e-post