I det største urbane området i Nederland, mellom Rotterdam og Amsterdam, utforskes en pilotrute som vil være et første skritt i å skape et paneuropeisk utslippsfritt hyperloop-nettverk. Forutsetningene og effektene av en hyperloopforbindelse for godstransport mellom viktige og volumintensive noder i provinsene Nord- og Sør-Holland blir undersøkt av en omfattende koalisjon av (inter) nasjonale selskaper, regjeringer og nettverksorganisasjoner, som fastlagt i en pakt tidligere denne uken. Målet er at studien skal identifisere lignende utfordringer og tilby løsninger for urbane områder andre steder i Europa, og baner vei for investeringer i hyperloop infrastruktur over hele kontinentet. Et slikt nettverk ville gjøre det mulig å sende varer over hele Europa i løpet av timer i stedet for dager, mens et globalt nettverk ville redusere transporttiden til bare noen få dager.

Partene som deltar i denne studien er en del av eller er involvert i de største eksportnæringene i Nederland. Fokuset er på den travleste innenlandske / nasjonale godskorridoren mellom byene Rotterdam og Amsterdam. Å koble produsenter, forhandlere, kjøpere og logistikknoder i denne korridoren med en hyperloop gir potensialet til å redusere transporten drastisk med eksisterende modaliteter og øke hastigheten og påliteligheten av leveringen betydelig. Dette vil bety en grov reduksjon i vedlikeholdskostnader for eksisterende infrastruktur og lindre overbelastningsproblemet. En betydelig forbedring av luftkvaliteten i det tettbygde området kan også oppnås ved å redusere CO2-utslipp. Sistnevnte ville være et stort skritt for transportsektoren i å realisere sine ambisjoner om å nå målene i klimaavtalen.

Walther Ploos van Amstel, økonom og foreleser i urbane logistikk ved Amsterdam University of Applied Sciences: “Hyperloop er en” game changer ”for transport, akkurat som containeren på 60-tallet i forrige århundre. Regionenes konkurranseevne vil endres. Nederland må nå dra nytte av dette som logistikkens hovedportal i Europa. ” 

En første kommersiell hyperloop-applikasjon
Den aktive involveringen av disse partiene foregår under banneret av Hyperloop utviklingsprogram (HDP), et offentlig-privat partnerskap for utvikling av hyperloop kunngjort i slutten av 2020. HDP støttes økonomisk av den nederlandske regjeringen og fokuserer på utviklingen av hyperloop, som en ny bærekraftig transportmåte, for både passasjerer og gods. Å identifisere og utforske potensialet til de første godstrutene er den første av mange aktiviteter. Et lasthyperloop-system krever en mindre infrastruktur enn passasjersystemet og vil snart bli testet ved European Hyperloop Center i den nederlandske provinsen Groningen. Etter at testene er fullført, er systemet klart for kommersiell drift.

En frakthyperloop kan gi store fordeler for frukt- og grønnsaksindustrien, som står for en betydelig del av nederlandsk eksport. “Dette samarbeidet er et viktig skritt i utviklingen av denne nye varemodaliteten, som vi kan levere raskere og med høyere kapasitet til en lavere pris. Vi kan transportere varer i en fart som er veldig konkurransedyktig med lastebiler, med hyppigere og mindre forsendelser. Fordi systemet fungerer autonomt og integrert, kan kapasiteten justeres etter behov med pelotoning, sier Rik Roeske, prosjektleder for lasthyperloop, selvfølgelig, dette gjelder ikke bare den nederlandske industrien. Mange andre markeder, som e-handel og farmasi over hele verden, drar også nytte av hyperloop. ” 

Felles mulighetsstudie
Studien dekker emner som produktkrav, integrering, samfunnsøkonomiske kostnader og fordeler, drift og vedlikehold og beslutningsprosessen for mulige neste trinn, og vil være ferdig innen midten av 2022. De deltakende partene har alle med seg verdifull erfaring, kunnskap og data som kreves for å vurdere muligheten for et hyperloop-fraktsystem. Hardt rapporterer dette om dem nettsted.

Foto under: Bildebank Hardt.global

Les også: Vil Hyperloop bli en bærekraftig fremtidstransport?

Hyperloop integrasjon
Utskriftsvennlig, PDF og e-post