KLMs Corporate BioFuel Program heter nå KLM Corporate SAF Program. SAF står for Sustainable Aviation Fuel. KLM velger dette nye navnet for å presisere at drivstoffet de kjøper er bærekraftig og er laget av råvarer som for eksempel ikke forårsaker avskoging eller fortrenger matproduksjon. Sammen med det nye navnet vil programmet fra nå av også bli gjort oppmerksom på næringslivet utenfor Nederland.

“Bærekraftig luftfart, bærekraftig flydrivstoff er ikke nødvendigvis det samme som biodrivstoff. Tross alt trenger ikke noe laget av organiske råvarer være bærekraftig. Dette skaper forvirring, forklarer Karel Bockstael, visepresident for bærekraft i KLM. For KLM passer begrepet SAF bedre til alternativene til fossilt brensel som vi bruker. Det er et virkelig bærekraftig drivstoff som for eksempel ikke fører til avskoging eller erstatter matproduksjon. I tillegg inkluderer SAF også alternativt drivstoff laget for eksempel fra CO2, fornybar energi og vann, eller syntetisk parafin. Vi ser mange positive utviklingstrekk i dette. Det er derfor et navneendring av bedriftens program er et logisk trinn. ” 

Seksten medlemmer

KLM Corporate SAF-programmet ble introdusert i 2012 og har nå seksten partnere, som ABN AMRO, Royal Schiphol Group og Arcadis. Dette er selskaper og institusjoner som bidrar til å finansiere KLMs kjøp av SAF for å redusere CO2virkningen av forretningsreiser kilometer. Bruk av SAF kan faktisk redusere CO opp til 85%2 utslipp enn fossilt parafin, men er tre ganger så dyrt på grunn av knapphet på markedet og høye produksjonskostnader. SAF kjøpt av KLM blandes med fossil petroleum og pumpes deretter inn i drivstoffforsyningssystemet på Schiphol og Los Angeles. SAF produseres og leveres på begge steder. Totalt gjaldt dette mindre enn 2019% av KLMs totale drivstoffbehov i 1.

“Det er selvfølgelig mindre enn vi ønsker. Mye mer er nødvendig for å produsere betydelig CO2reduksjon, sier Harm Kreulen, direktør for KLM Nederland. Derfor fortsetter vi aktivt å gjøre KLM Corporate SAF-programmet oppmerksomt til våre kunder, spesielt i disse krisetider. Nå er det på tide å bygge en mer bærekraftig KLM. Drastisk reduserer CO2fotavtrykk ved hjelp av flåtenes modernisering, driftseffektivitet og SAF spiller en viktig rolle i dette. ”

Air France KLM Martinair Cargo SAF-program

Siden begynnelsen av året kan godskunder også stimulere utviklingen og produksjonen av SAF. Air France KLM Martinair Cargo SAF-programmet ble etablert for dette formålet. Kühne + Nagel er den første kunden som bestemmer seg for å investere i SAF for alle godskilometer av forsendelsene sine på ruten Los Angeles-Amsterdam.

Fly ansvarlig

KLM Corporate SAF-programmet passer perfekt inn i Fly Responsibly-initiativet som KLM lanserte i 2019. KLM tar ledelsen med Fly Responsibly for å realisere en mer bærekraftig fremtid for luftfarten. Flyselskapet gjør dette ved å gjøre alle sine produkter og prosesser enda mer bærekraftige nå og i fremtiden. Men reell fremgang vil bare gjøres hvis hele sektoren jobber sammen om dette. Som en del av Fly Responsibly inviterer KLM passasjerer til å bruke CO2CO2ZERO kompensasjonsprogram og ber flyselskapene gjøre sine forretningsreiser mer bærekraftige ved å delta i KLM Corporate SAF Program og fraktkunder om å gjøre det samme med lastene sine gjennom Air France KLM Martinair Cargo SAF Program, sa KLM på deres nettsted

Foto under: KLM bildebank.

Les også: Air France KLM Martinair Cargo introduserer SAF

Utskriftsvennlig, PDF og e-post