Forstyrrelsene på grunn av vinterværet har stor innvirkning på tjenestene til kollektivselskaper. Det er hovedsakelig Sprinters og Intercity-tog på en rekke ruter. Dessverre er det ikke alltid sikkert hvilke tog som kan eller ikke kan kjøre, det kan også være at dette bare er kjent kort før avgang. Reis bare når det er nødvendig. Dine reiseråd for i morgen kan bli bedt om kvelden. Sjekk reiseplanleggeren igjen rett før avreise.

NS og ProRail kjører fortsatt en modifisert rutetabell i dag med Sprinters og også Intercity-tog på en rekke ruter. På grunn av strømbrudd de siste dagene, kunne ikke togene forlate stableområdene, noe som medførte at tog ikke kunne bringes til riktig sted for vedlikeholdsarbeid. Det jobbes kontinuerlig med å reparere bane og tog med ekstra skift. I dag og i morgen er mekanikerne og hjelpelokomotivene også tilgjengelig igjen for å løse feil så raskt som mulig og for å tilby en pålitelig tidsplan. Sjekk kort før avgang reiseråd og ta hensyn til lengre reisetid og ekstra overføringer.

rover

Det er på tide at banen klimabestandig kommer til å være. Kritikere sier noen ganger at de store investeringene for "en snødag" ikke er verdt det. Men ekstremvær blir vanligere. Ikke bare snø gir overraskelser, varmeregistreringer faller også og ekstrem nedbør gir plager. Alle som legger opp hver dag med ekstremvær, kan bare komme til den konklusjonen at det er behov for handling her. Kort sagt, hvor er budsjettet for 'klimasikker' kollektivtransport?

Les også: Prorail vil ikke få togtrafikk i gang

sprinter
NS-sprinter og Intercity-tog
Utskriftsvennlig, PDF og e-post