Metro og trikk fra Amsterdam kommune, GVB og Amsterdam transportregion introduserer et nytt system for metrotrafikkontroll og metrosikkerhet. Det nåværende systemet på metroenettverket i Amsterdam er utdatert og erstattes derfor. Amsterdam har valgt det nye, fremtidssikrede systemet 'Communication Based Train Control' (CBTC) hos leverandør Alstom. Det nye systemet bruker radiokommunikasjon og fyrtårn, som systemet følger metroene nøye med. 

tenner

Etter mer enn et år med intensiv testing, vil GVB begynne å bruke det nye metrosikkerhetssystemet fra slutten av februar 2021. De gjør dette trinn for trinn og tar seg tid til å oppdage tannproblemer og la trafikkontrollere og drivere som brukere få mer erfaring før de bytter helt til det nye systemet. I tillegg til ny teknologi betyr et nytt, moderne system også en ny måte å jobbe for ansatte på. Reisende må ta hensyn til mulige forstyrrelser underveis de første månedene. Dette kan variere fra feil i reiseinformasjonen, til kansellering av en kjøretur, midlertidig svikt i en del av en metrolinje eller, i helt unntakstilfeller, kansellering av alle metrostasjoner, som deretter midlertidig stopper på stasjoner.

Data

Op gvb.nl/metro inneholder datoene vi kjører med det nye systemet og hva dette betyr for våre reisende. Gjeldende reiseinformasjon og mulige forstyrrelser er indikert på vanlig måte og via de vanlige GVB-reiseinformasjonskanalene. For spørsmål eller kommentarer, vår Kundeservice klar. Med ankomsten av det nye systemet kan metroene kjøre trygt fra hverandre på kort avstand. Systemet er også egnet for å la metroene kjøre førerløse i fremtiden. lese her om dette nye metrosikkerhetssystemet for Amsterdam.

Les også: Avgift for tilgjengelighet til offentlig transport utvidet med tre måneder

Amsterdam t-banestasjon
Amsterdam t-banestasjon
Du kan også få Pitane Blue bereiken via WhatsApp.
Send meldingen til: + 316-14792746
WhatsApp
Utskriftsvennlig, PDF og e-post