HAGEN (ANP) - Nederlanderne viser seg gradvis ute etter klokka 21.00 på kvelden, både i løpet av uken og i helgen. Dette rapporteres av Dutch Relocation Panel (NVP), som følger 10.000 paneldeltakere på 16 år og eldre med en app.

Onsdag kveld flyttes portforbudet fra 21.00 til 22.00. Det kan derfor forventes at flere vil være ute på gaten i løpet av denne ekstra timen. Men nylig har folk uansett vært litt mer rundt den tiden.

I slutten av januar, da portforbudet nettopp hadde startet, ble mindre enn 3 prosent av menneskene funnet på gaten mellom kl. 21.00 og 04.30 i løpet av uken. I forrige uke, i den niende uka med portforbud, hadde denne prosentandelen steget til 3,6. Den første uken etter portforbud var 2,6 prosent av mennesker på vei fredag ​​og lørdag, mot 3,4 prosent i forrige uke.

"Trenden har vært ganske stabil de siste ukene," sier forsker Tineke School i NVP. '' Selv om det går opp litt i stedet for ned. ''

Sommertid

Da portforbud ble innført, var andelen mennesker ute etter klokka 21.00 mer enn halvert, både i løpet av uken og i helgene.

Siste søndag var den første dagen i sommertid, mens portforbud ble satt kl. 21.00:22.00. Dette starter fra onsdag klokken 3,5, delvis fordi, ifølge avtroppende minister Ferd Grapperhaus (rettferdighet og sikkerhet), ville `` mange flere problemer med samsvar '' oppstå med det tidlige portforbudet. Denne søndagen var nesten 2,7 prosent av paneldeltakerne ute etter ni. I løpet av de fem ukene før det var dette et gjennomsnitt på XNUMX prosent. Likevel er det fortsatt for tidlig å trekke konklusjoner om starten på sommertid, ifølge School.

De fleste som er på gata etter portforbud er i bilen eller til fots. Dette gjelder både første uke med portforbud og forrige uke, i helgene og i løpet av uken. Det er fortsatt langt færre mennesker som reiser med bil enn før portforbudet, ifølge National Road Traffic Data Portal. Mellom 21.00 og 22.00 passerte i gjennomsnitt 127 biler et travelt trafikkpunkt i uken før portforbud på arbeidsdager. I forrige uke var det bare 77. Dette så på 200 steder over hele landet, hovedsakelig motorveier.

Les også: Utgangsforbud forårsaker opprør i Nederland

god
to kvinnelige håndhevere, også kalt boas, i De Bosch
Utskriftsvennlig, PDF og e-post