Til tross for at konsultasjonskomiteen har tatt en rekke tilleggstiltak for å begrense spredningen av koronavirus, fortsetter de vanlige aktivitetene. Dette er i motsetning til Nederland, hvor etterslepet er nesten umulig å innhente. Imidlertid kan alle kjørekurs, kjøreprøver og teknisk inspeksjon fortsette å finne sted.

- Førerkort er viktig for mange mennesker for å utføre jobben. I tillegg er sjåfører viktige i mange viktige sektorer som logistikksektoren, offentlig transport og pasienttransport. ”

Alle kjørekurs, det obligatoriske returmomentet, alle kjøreprøver og fagkompetanseoppfriskningskurs (kode 95) kan fortsette å finne sted. Som et resultat av koronapandemien måtte sjåføropplæringskurs og førerprøver stoppes i flere uker i 2020. Dette skapte et etterslep som gradvis blir ryddet takket være innsatsen fra de aktuelle sektorene. På denne måten går vi i følge Lydia Peters, ingen ytterligere forsinkelser, og alle aktiviteter kan fortsette.

planlegg avtalen din i tide

De lovbestemte fristene for opplæring, eksamen og retur er allerede forlenget til 30. september 2021. Dette gir nybegynnere mer tid, men det anbefales likevel å avtale tid. Dette for å unngå at det ikke er flere ledige plasser før 30. september.

Alle inspeksjonssentre holder åpent, og alle tekniske inspeksjoner av kjøretøy kan finne sted. Hvis du allerede hadde en avtale, vil den avtalen fortsette å gjelde. Noen inspeksjonssentre jobber både med og uten avtale, mens andre bare jobber etter avtale (helst online). Også her er det viktig å planlegge besøket i tide. Besøk testsentrets nettsted for spesifikke instruksjoner.

Kjøreskoler, førerprøver og tekniske inspeksjoner fungerer i henhold til spesielle sikkerhetstiltak slik at tjenesten kan leveres optimalt og trygt, både for ansatte og kunder. 

Den flamske statsråden Lydia Peeters understreker å fortsette å følge disse forskriftene strengt. "På denne måten holder vi helserisiko for ansatte og kunder til et strengt minimum, og vi kan holde disse viktige sektorene åpne." 

Les også: Peeters støtter mobilitetssenteret med 1,33 millioner euro

kjøretøy inspeksjon
Utskriftsvennlig, PDF og e-post