Rover Den Haag ber HTM, hovedstadsregionen Rotterdam Haag (MRDH) og Haags bystyre om å øke hastigheten på anbudsprosessen for 60 nye, tilgjengelige trikker. Fordi prosessen er forsinket betydelig, vil den opprinnelige måldatoen for 2023 for de nye trikkene ikke bli oppnådd. Rover-Haag ønsker å forhindre ytterligere forsinkelse.

Ifølge rover de nåværende trikkene i Haag har nådd slutten av sin tekniske levetid. Dessuten er trikkene som kjører på trikkelinjene 1, 6, 12 og 16 vanskelig tilgjengelige på grunn av deres høye etasje, og de tilbyr ikke lenger moderne komfort. Haag bystyre ble derfor enig i desember 2018 med de viktigste kravene for anbud av 60 nye lavgulvstrikker for å erstatte dagens rødgule trikker i 2023.

Prosessen er nå blitt alvorlig forsinket. Det tok halvannet år for ledelseskomiteen for MRDH Transport Authority å ta beslutningen om å investere € 402,6 millioner i kjøretøyer, depoter og infrastruktur. Samtidig er det vanskeligheter med behovet for å bygge et nytt depot for tilstrømningen av de nye lavgulvetrikkene. HTM hadde gitt dette i Rijswijk-Zuid, men dette ble stoppet av byrådet i Rijswijk på grunn av plager for lokale innbyggere.

Det er nå et forslag om et nytt depot i Ypenburg nær Prins Clausplein. Nå ser det ut til at de nye trikkene ikke vil være i drift tidligst i 2026, forutsatt at anbudet nå slippes raskt og leverandører kan anbud. Rover-Haag støtter forslaget om et nytt depot i Ypenburg og oppfordrer HTM, MRDH og Haags byråd til å begynne å legge an på de 60 nye trikkene så snart som mulig.

Les også: HTM begynner å erstatte OV-chipkortlesere

Rådhus i Haag
Utskriftsvennlig, PDF og e-post