FNV er bekymret for nedbemanningen av kollektivtrafikkselskaper, nå som koronastøtten fra regjeringen ikke er økt til 100%. Siden starten på koronapandemien har antall reisende som bruker offentlig transport falt kraftig. Staten ba likevel kollektivselskapene fortsette å kjøre. Til gjengjeld refunderes 93% av kostnadene av regjeringen. I følge Eric Vermeulen, FNV City Transport, er det sprøtt for ord hvis effekten av kollektivtransportprosjektene fra det nasjonale vekstfondet skulle begrenses ved tydelig kutt i offentlig transport som følge av utilstrekkelig koronastøtte fra 1. januar 2022.

"Vi er veldig glade for at støtten nå er gjort tilgjengelig av kabinettet i hele 2021, og vi har alltid jobbet hardt for det. Men så lenge støtten ikke er 100%, kan selskapene ikke gjøre annet enn å skalere den ned. for den reisende og ikke bra for sysselsetting. "

Marco Bouma, FNV Regional transport:

Mindre sysselsetting

Fagforbundet motarbeider muligheten for at det vil bli mindre sysselsetting i kollektivtransport på lengre sikt. Henri Janssen, FNV Spoor: 'Når du har kansellert linjer og tjenester, kommer de ikke tilbake så raskt. Finansiering av kollektivtransport bør derfor ikke vurderes på bruk, men på tilgjengelighet. Hva den nåværende utviklingen betyr for de over 40.000 XNUMX menneskene som jobber med offentlig transport, er fortsatt svært usikkert. Det må være mer sikkerhet om dette raskt».

Etter krisen

FNV ber departementet for infrastruktur og vannforvaltning vurdere hvordan offentlig transport raskt kan gjenopprettes til det gamle nivået etter krisen. Marco Bouma, FNV Regional Transport, indikerer at det uansett er nødvendig at kollektivtrafikkselskaper får 100% kompensasjon frem til da, slik at nedskalering ikke er nødvendig i det hele tatt.

Les også: Sektorleder FNV Transport Jansma i debatt med politikere

Haag stasjon - foto Pitane Blue
Utskriftsvennlig, PDF og e-post