FlixBus, som driver langdistansetogtjenester i Tyskland i konkurranse med DB under navnet FlixTrain, har på ubestemt tid suspendert sine planer om å drive togtjenester i Frankrike. Hovedårsaken til dette er kostnadene ved å bruke jernbanenettet i Frankrike. Det var planlagt å kjøre noen langdistansetog i Frankrike fra 2021, som Paris-Bordeaux, Paris-Brussel, Paris-Lyon, Paris-Toulouse og et nattog mellom Nice og Paris.

FlixTrain har operert i Tyskland i flere år som en del av FlixMobility og har et partnerskap med et datterselskap av det tsjekkiske selskapet Leo Express for å drive togtjenesten. Likevel vil Flixtrain utvide seg til utlandet og vil også være aktivt på det svenske markedet fra neste måned. Fra 6. mai vil FlixTrain tilby daglige togreiser mellom de to største svenske byene Stockholm og Göteborg. Å utvide til Sverige var allerede på dagsordenen i fjor, men ble utsatt.

Flixtrain har ingen konkrete planer om å utvide til Nederland også. Innenfor Nederland har NS enerett på hovedbanenettet, men ethvert selskap kan starte en grenseoverskridende forbindelse. En slik forbindelse kan også transportere innenlandske reisende, forutsatt at dette ikke er den største gruppen av reisende. Flixtrain er en tysk operatør med lang tilgang til jernbanetjenester. Det er et datterselskap av langdistanse bussoperatøren Flixbus og supplerer bussnettet til morselskapet med jernbaneforbindelser.

Les også: I følge FNV vil Flixbus stenge alle avtaler i Eurolines Nederland

Flixtrain lokomotiv
Du kan også få Pitane Blue bereiken via WhatsApp.
Send meldingen til: + 316-14792746
WhatsApp
Utskriftsvennlig, PDF og e-post