NS foretrekker å ha utdaterte tog modernisert i stedet for å kjøpe nye tog med en gang. Renovering av et tog er billigere enn å kjøpe et nytt tog. Tog kan ofte vare i årevis etter en renovering. I de kommende årene skal 45 tog moderniseres. De fleste togrenoveringsarbeidene finner sted på Train modernization Haarlem. Nylig ble det åpnet en ny produksjonsavdeling (De Kabelstraat) på Train Modernization Haarlem for ansatte med arbeidsuførhet og avstand fra arbeidsmarkedet. I denne avdelingen er det laget kabelbunter for blant annet 45 Intercity dobbeltdekkere. Det er omtrent 20 kilometer kabler per tog.

“Vi er fornøyde med den nye 'Kabelstraat' og nye kolleger. Tidligere ble dette arbeidet outsourcet, nå skal vi gjøre det selv med en klubb av høyt motiverte, nye kolleger valgt fra Target Group Register i kommunen Haarlem og overvåket av Pasmatch. For eksempel vil vi snart ha korte kommunikasjonslinjer med andre avdelinger, noe som betyr at vi blir mer fleksible i arbeidet med produksjonslinjen. I tillegg skaper vi nye stillinger for ansatte som er på avstand fra arbeidsmarkedet. Som et selskap med en stor sosial rolle, finner vi dette veldig viktig, sier Hans Seegers, direktør for NS Treinmodernization.

Dette prosjektet er et initiativ fra NS sammen med Haarlem kommune og Pasmatch. Pasmatch megler for arbeidssøkere på avstand fra arbeidsmarkedet. Det ble innledet med nøye forberedelser før denne avdelingen åpnet. Ansatte i NS Train Modernization som skal føre tilsyn med disse nye kollegene har fått spesiell opplæring for å veilede disse nye kollegene. De siste ukene har det blitt gjennomført en prøvekjøring for å se hvordan alt går. Arbeidsinstruksjonene og sertifiseringen er nå fullført, ifølge NS.

Pasmatch-direktør Jeroen Coops: “Prosjektet er et fantastisk eksempel på regionalt og lokalt samarbeid med inkluderende sysselsetting. NS Train Modernization Haarlem er en av de eldste og største arbeidsgiverne i Haarlem-regionen. Det er unikt å fylle en ny arbeidsavdeling med ansatte på avstand fra arbeidsmarkedet. Komplimenter til NS, en skikkelig ambassadør."

Foto over: NS bildebank.

Les også: Regjeringen krever mer tidlige og sene tog fra NMBS

Utskriftsvennlig, PDF og e-post