Med fremveksten av store teknologiske endringer ser vi ofte det samme mønsteret der overraskelse og fornektelse spiller en viktig rolle. Selv om stemmeutviklingen i Nederland fremdeles er begrenset, begynner tale- og digitale assistenter å spille en stadig viktigere rolle i folks liv. Det er også risiko forbundet med alle disse teknologiske innovasjonene, for hvem vil foreslå Google når du spør "Hei Google, bestill en taxi"?

Eindhoven-selskapet Pitane BV jobber med tekniske innovasjoner der digital assistanse spiller en viktig rolle. Den tar til orde for et åpent nettverk der alle skal kunne utvikle programmer for stemmestyrte enheter. Det er åpenbart på høy tid å diskutere dette med interessentene i Brussel og Haag, fordi de må være veldig våkne over dette og sørge for at det fortsatt eksisterer like vilkår.

“Store aktører, som Google, Apple og Amazon, er nå foran resten. Forskningen viser at de alle har ambisjonen om å bli standardassistent. Det skal selvfølgelig aldri være slik at en av disse partiene får enerett til utvikling og bestemme hvilke drosjeselskaper som fremdeles er inne i bildet. Virkelig gå til fabrikken til det amerikanske Uber eller på høy tid for bransjeforeningene å komme i gang og ikke passivt vente og se hva utviklingen vil være. ”

Er Taxi Groningen klar for deg?

Du kan utføre handlinger med stemmen din, for eksempel å søke, be om ruter og stille inn påminnelser. Hvis du for eksempel vil vite om det regnes med regn, si, “Hei Google, trenger jeg en paraply i morgen?"Men hva skjer når du trenger en taxi i Groningen i morgen eller sier du"Hei Google, jeg trenger en taxi i Groningen i morgen ” ? Stat Drosje Groningen klar til at du tar deg til Schiphol eller er en ordreordre langt borte? Taxi Groningen har vært et kjent navn i Groningen i årevis, men er det også et kjent navn innen Google eller Alexa stemmeassistent?

Overgangen til rikere former for tjenestetilbud øker. Den unike verdien av tjenesten taxisjåføren selv har gått ned i årevis, slik at prisen ble stadig den eneste kjennetegnende faktoren. For å unngå dette "løpet mot bunnen" velger mange selskaper nå å skape ekstra verdi. Tjenester, bilen og drosjesjåføren er fortsatt viktig, men bestillingsmetoden kan bli en ny særegen faktor.

Les også: Ta en taxi oftere, det er trygt!

overgangen mot rikere former for tjenestetilbud øker
pitane
Utskriftsvennlig, PDF og e-post