Folk fra sårbare samfunn kan komme seg frem og tilbake til et vaksinasjonssenter gratis ved å bestille via Uber-appen. I sin sjarmoffensiv er det amerikanske transportselskapet Uber et partnerskap med røde Kors begynte å sørge for at alle som ønsker å få sin vaksinasjon mot coronavirus.

”Vi kjører ikke bare eldre mennesker som trenger det til stedet, men vi sørger også for at de blir ledsaget til stedet der vaksinasjonen blir tatt. Dette er spesielt for folk som bare trenger denne ekstra støtten ”.

Marieke van Schaik, direktør for Røde Kors

Siden begynnelsen av dette året har Røde Kors allerede fraktet tusenvis av eldre mennesker til og fra et vaksinasjonssted. Dette er sårbare eldre mennesker som har problemer med å reise uavhengig til stedet. De blir ledsaget fra sete til sete av våre sjåfører og supportpersonale, slik at de fremdeles kan motta COVID-19-injeksjonen. Ved å hjelpe med transport der det er nødvendig, har sårbare eldre også sjansen til å bli vaksinert mot koronavirus. De eldre som sykler sammen trenger ofte ekstra støtte.

Pitane programvare

frivillig i Røde Kors

Som mentor eller sjåfør, du følger en person som søker hjelp sammen med kollegaen din. Dette gjelder alltid personer som kan transporteres sittende, som ikke kan reise uavhengig og som ikke har andre transportmuligheter de kan stole på.

Den primære oppgaven du har er å veilede personen. Praktisk talt en av de to eskorte må også kunne kjøre bilen. Under transport blir spesiell oppmerksomhet rettet mot klientens komfort og sinnstilstand.

Uber-app

Ifølge Uber tar selskapet selv seg av rabatten og gratis turer, og sjåførene får normal kompensasjon. Rabatten på turene er tilgjengelig gjennom Ubers mobilapplikasjon. De som ønsker å bruke den, må legge inn koden UBERNL2021 i appen før turen til vaksinasjonssenteret bookes.

Les også: Billig taxi til vaksinasjonssenteret ikke populært

"Transport bør ikke være et hinder i utbyggingen av vaksinasjonskampanjen. Vi er stolte av at vi kan gi en hånd sammen med Røde Kors. I dag stiller vi € 100.000 til rådighet for Røde Kors, og vi lanserer en spesiell kampanje for alle reiser fra og til vaksinasjonssentre. "

Nick Hilhorst - Interim daglig leder og leder for offentlig politikk Nord-Europa i Uber
Røde Kors hjelper allerede sårbare mennesker med å få vaksine
Bla bla bla
Utskriftsvennlig, PDF og e-post