Store og små ANVR-reiseorganisasjoner for forretnings- og fritidsreisende, (uavhengige) reisebyråer og nær- og fjernspesialister; de trenger sårt myndighetsstøtte for å overleve 15 måneder med inaktivitet og for å bygge bro over koronakrisen de neste månedene. Nå som verden endelig åpner seg - bare en sprekk - er reisesektoren fornøyd med å utvide støtten de neste tre månedene. I følge sektororganisasjonen må kabinettet innse at dette også er en SMB-krise og at reisesektoren hovedsakelig består av SMB som prøver å holde hodet over vann. I tillegg har reisesektoren vært stengt i 15 måneder 'på ordre' fra regjeringen, og mange selskaper rettet mot langdistanse reiser må også være stengt de neste månedene.

"Vi er fornøyd med den lovede støtten, men er ennå ikke sikre på hva som vil skje etter de tre månedene. I slutten av januar, da han besøkte avtroppende president Mark Rutte, uttrykte han takknemlighet for sektorens ansvarlige holdning, la Hugo de Jonge visste i begynnelsen av mars 'at det vil bli en vakker sommer', og i forrige uke forklarte vi nok en gang kabinettinformatøren hvor hardt våre selskaper er økonomisk, for de kan ikke benytte seg av noen ordning. ”

Frank Oostdam, styreleder i ANVR.

Som en av de sektorene som ble hardest rammet, hadde reisebransjen faktisk håp om mer sektorspesifikke tiltak. Men til tross for alle brev, besøk til og samtaler med statsråder og statssekretærer, ble disse tiltakene aldri implementert. Til tross for enorme tap i omsetning, hundretusenvis av repatrieringer og kanselleringer, holder ANVR-reiseselskapene seg fortsatt til utenriksdepartementets reiseråd ved å ikke tilby turer til oransje områder, mens vannet er på leppene. 

Reisesektoren ber derfor kabinettet om å fortsette den økonomiske støtten til slutten av året, slik at mange selskaper ikke går under med tanke på havnen. Snart vil alle bli vaksinert eller testet, og reiseselskapene vil kunne gjøre det de gjør best: organisere en ferie eller forretningsreise for forbrukeren. Men da vil sektoren fremdeles trenge statlig støtte i år, ifølge ANVR.

Les også: Curaçao er en ekstremt trygg ferie i sommer

Utskriftsvennlig, PDF og e-post