I Born, Limburg, på VDL Nedcar, vil snart elektriske biler bli bygget for den amerikanske oppstarten Canoo. Den nederlandske produsenten vil starte produksjonen av Lifestyle Vehicle-modellen i fjerde kvartal 2022, som også er den første modellen den amerikanske startupen setter i produksjon. Opprinnelig vil VDL Nedcar bygge 1.000 biler for Canoo i fjerde kvartal i år, med et volum på 2023 15.000 i XNUMX. 

På grunn av manglende tillatelse for nybygg på VDL Nedcar-tomten foreløpig, kan midlertidig innkvartering realiseres på fabrikkstedet i Born. De nye produksjonsaktivitetene for Canoo vil ikke påvirke den nåværende produksjonen av VDL Nedcar. Produksjonen av MINI-modellene og BMW X1 for BMW Group avsluttes i slutten av 2023.

“Partnerskapet med Canoo er gode nyheter for våre ansatte i Born. Med kjøretøyet, inkludert plattformen utviklet av Canoo, kan vi akselerere fremtiden for mobilitet sammen. Dette samarbeidet gir perspektiv og er det første skrittet mot en ny fremtid for VDL Nedcar. En fremtid der vi bygger forskjellige biler for flere merker samtidig. ”

regissør John van Soerland i VDL Nedcar

kabinett

Kabinettet, som var involvert i avslutningen av denne avtalen, hadde tidligere lovet VDL Nedcar at det ville være aktivt involvert i å bevare fabrikken og sysselsettingen. For å oppnå dette fortsatte kabinettet sine nære kontakter med VDL Nedcar og andre involverte parter, og Nederland Foreign Investment Agency (NFIA) var intensivt involvert i anskaffelsesprosessen for nye kunder. I følge VDL Nedcar vil ikke den nye ordren påvirke BMWs ordre, som vil stoppe produksjonen på slutten av 2023 i Born. 

Les også  Black Friday, bildelingsselskaper er klare

canoo

canoo, basert i California, kommer til å "bringe det mest plassbesparende elektriske kjøretøyet på markedet, pick-ups, minibusser og varebiler med stor lastekapasitet på et lite fotavtrykk." Modellen, kalt Lifestyle Vehicle, som VDL Nedcar vil produsere for Canoo, er det første kjøretøyet som oppstarten vil bringe i produksjon. Canoo kunngjorde også i dag at de vil bygge sin egen nye bilfabrikk i Amerika.

Les også: SAIC kan være en løsning for VDL i Born

canoo
Utskriftsvennlig, PDF og e-post