Du har kanskje også lagt merke til at de fleste varebiler fra pakketjenester er dekket forfra og bak. Kjøreferdighetene til de fleste sjåfører er ikke et banner for selskapet, og deres varebil er et bevis på det. De hvite anonyme varebilene som rives gjennom boligområdene uten reklame er slående. Du bør ikke tenke på at sjåføren slår et barn i et boligområde med sin store buss. 

Når du konfronterer dem med det, er sjåførens unnskyldning altfor ofte at den er opptatt, eller du får en stor munn i retur. Selvfølgelig skal vi ikke barbere alle leveringsfolk med samme børste. Likevel er det arbeid å gjøre for selskapene som ansetter disse hensynsløse rytterne. De er ofte gatens skrekk. 

irritasjon overalt

Parkering på sykkelstier og blokkering av gater er standard. En annen leveringssjåfør parkerer bussen sin midt i en 90-graders sving. Tross alt må pakkene leveres. Og så kan du regne deg som heldig at de kommer innom. Mange får en melding om at de dessverre sto foran den lukkede døren, og at mens du ventet hele dagen på leveransen. Track & Trace-koder som ikke fungerer, er ofte et tegn på at pakken din er et sted i et depot som venter på neste dag. Pakker leveres uten å ringe, og du finner dem på døren uten varsel. Leveringskoordinatene er ikke korrekte, og signering for mottak er ikke lenger et alternativ i det hele tatt. Kort fortalt haster det at denne sektoren kommer under et forstørrelsesglass.

stønadsmottakere kjører i leveringsbusser

Imidlertid ligger ikke all feil hos sjåførene. I mellomtiden må pakkeleverandører jobbe hardere hver dag for mindre penger. Det har vært kjent i mange år hva som er galt i bransjen, men nesten ingenting har endret seg. Leveranser må levere flere og flere pakker på samme tid. Du får det med løfter som i morgen hjemme og gratis levering. For det er det vi alle vil ha, ikke sant? Da flamske inspektører og detektiver raidte PostNL-sorteringssenteret i Mechelen tidligere i år, kunne de ikke tro det de fant. Av de 23 sjekkede budene som kom for å hente pakkene sine, var 11 'svarte'. De tjener regelmessig under minstelønnen. Og arbeidsmengden er høy - noen tar knapt pauser. 

PostNL gjør det heller ikke bedre i Nederland. En undersøkelse fra Sosial- og sysselsettingsinspeksjonen viste på slutten av sist år at 9 av 10 budfirmaer i Nederland ikke har sine saker i orden - inkludert PostNL. Arbeidsledige som mottar fordeler, kjører i varebiler, sjåfører uten gyldig oppholdstillatelse, fiktive selskaper som viderekobler penger.

Les også: Flere pakker, så også flere klager

DHL leveringstjeneste
pitane
Utskriftsvennlig, PDF og e-post