En studie fra departementet for infrastruktur og vannforvaltning viser at det å jobbe hjemmefra er her for å bli i landet vårt, mange selskaper ønsker å fortsette å jobbe hjemmefra etter koronakrisen. Mer enn 1100 selskaper deltok i undersøkelsen. Forskningen viste også at selskaper ønsker å gjøre reisen til sine ansatte som de fortsetter å gjøre mer bærekraftige. På grunn av konsekvensene av koronakrisen ble mange selskaper tvunget til å la sine ansatte jobbe hjemmefra. Corona viste at det var mulig å jobbe hjemmefra. Massive hjemmearbeidsfasiliteter som kontorstoler, bærbare datamaskiner og skrivebord ble kjøpt for ansatte for å gjøre hjemmearbeidet så hyggelig som mulig. Nettmøter var mer regelen enn unntaket, dette økte fra ikke mindre enn 52% til 94%. Tidligere undersøkelser har vist at ansatte som jobber hjemmefra er mer produktive og bedre kan kombinere arbeid og privatliv.

"Dette er gode nyheter. 5% mindre trafikk i rushtiden sparer allerede mye trafikkork. Hvis folk jobber hjemmefra med jevne mellomrom, sparer det dem mye tid, slik at andre kan fortsette å kjøre. Å reise utenfor rushtiden sørger også for bedre distribusjon og dermed mindre trafikk på veien. ”

Minister Van Nieuwenhuizen.

Å jobbe hjemmefra betyr også mindre trafikk og færre trafikkork på veien. Dette sparer mye reisetid i løpet av uken, og også mindre nitrogen- og CO2-utslipp. Undersøkelsen viste også at en tredjedel av selskapene ønsker å investere i ladestasjoner og elbiler hos selskapet det kommende året som ansatte kan bruke på forretningsreiser. En fjerdedel av selskapene ønsker å bruke leiesykkelordningen det kommende året for å oppmuntre ansatte til å komme til selskapet på sykkel. Åtte prosent mindre trafikk i rushtiden, ifølge departement allerede halvparten av trafikkorkene på veien.

“Denne studien er ikke bare gode nyheter for trafikken på veien og i toget, men også for vår luftkvalitet. Arbeidsgivere jobber også hardt med renere pendeltrafikk. Sykler, elbiler og ladestasjoner. Et eksempel som jeg håper vil følge. Fordi vi alle vil puste ren luft. "

Statssekretær Van Veldhoven.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post