Hvis en ting er sikkert med COVID-19, er det usikkerhet. Og dette hjelper egentlig ikke til med å organisere en festival som Pukkelpop. Til syvende og sist må du som organisasjon ta en beslutning om å starte forberedelsen av arrangementet ditt. Ellers er det ingen ansatte, det er ingen infrastruktur, og du har heller ingen kunstnere. Dette var også signalet for starten på billettsalget. Og at Pukkelpoppers var klare for en uforglemmelig utgave, ble det klart da 75% av kombibillettene gikk ut på få timer. 

"De siste månedene og ukene har vi vært i daglig konsultasjon med regjeringen og våre medisinske partnere. Vi har alltid lyttet nøye til alle bekymringer, ønsker og retningslinjer. Forrige mandag var overraskelsen stor da det ble klart at rammene vi kunne bevege oss innenfor som en organisasjon ble lite brukbare».

avklaring

De uventede endringene, som ble kunngjort etter mandagens konsultasjonskomité, hadde store konsekvenser for den videre organisasjonen av Pukkelpop. Festivalorganisasjonen ba nå den føderale regjeringen om en avklaring. I påvente av dette har arbeidet på nettstedet blitt midlertidig stanset. Pukkelpop stolte på at denne klarheten ville bli gitt på kort sikt, og den var forestående.

(artikkelen fortsetter under bildet)
Pukkelpoppers var klare for en uforglemmelig utgave

Regjeringen er i en vanskelig posisjon, det samme er Pukkelpop-organisasjonen. Opprinnelig, etter konsultasjonskomiteen 16. juni, var en negativ PCR-test som ikke var eldre enn 72 timer tilstrekkelig. Sist mandag, mer enn en måned etter de opprinnelige retningslinjene, ble dette plutselig redusert til 48 timer. Absolutt ingen liten detalj når du må organisere et arrangement i størrelsesorden som Pukkelpop. 

testen

Siden mandag kunne ikke tilgang til festivalen lenger gis på grunnlag av en negativ antigentest. Retesting via antigen er nå plutselig mulig igjen, men den første gyldighetsperioden på 48 timer ble redusert til 24 timer. Vi var opprinnelig klar for en kapasitet på opptil 7000 tester per dag på festivalstedet. Den justerte gyldighetsgrensen for henholdsvis en hurtig antigentest og en PCR-test betyr at vi skal tredoble kapasiteten. I perspektiv er dette fem ganger den maksimale kapasiteten til landets største testlandsbyer. Vi kan ikke garantere regjeringen at vi kan organisere dette under trygge forhold. Dette er enkel matte og mye sunn fornuft.

Med alle de ekstra testkravene for et flerdagers massearrangement med et så ungt publikum, hvorav mange ennå ikke har hatt sjansen til å bli vaksinert, er den daglige testen av så mange unge mennesker helt gjennomførbar. Disse unge menneskene er DNA fra Pukkelpop, vår kjerne. Deres lykke, men også deres sikkerhet, er en av våre største bekymringer. Til tross for den store innsatsen fra Vaksinasjonsgruppen og de mange vaksinasjonssentrene i og utenfor Limburg, måtte de dessverre konkludere med at de ikke oppnådde den forventede prosentandelen av vaksinerte mennesker innen dette segmentet av Pukkelpop-publikummet. Nesten 8 av 10 av denne målgruppen må testes.

Organisasjonen angrer sterkt på at denne avgjørelsen ble tatt av myndighetene bare en måned før festivalen startet, men dette har alltid vært en prosess med progressiv innsikt. Nå som det ser ut til at disse nye reglene må overholdes for å organisere Pukkelpop, kan de derfor bare respektere denne avgjørelsen og blir tvunget til å flytte festivalen til neste år.

Tross alt har Pukkelpop et viktig ansvar overfor publikum og spesielt overfor unge mennesker. Som festivalorganisasjon var de også forberedt på å gå veldig langt. De ble assistert og veiledet av et omfattende team av eksperter gjennom hele prosessen. De siste dagene har de intensivt undersøkt alle mulige scenarier med dem, men konklusjonen har alltid vært den samme: med disse nye tiltakene vil det ikke være mulig å garantere en trygg og bekymringsløs Pukkelpop.

Pukkelpoppers 

Pukkelpoppere som har kjøpt billett vil bli kontaktet på e-post før 8. august. De kan velge mellom refusjon av billetten eller automatisk overføring til 2022-utgaven. Til slutt vil Pukkelpop-organisasjonen takke alle Pukkelpoppere for støtten de siste månedene. Også de forskjellige skapene og regjeringene og spesielt byen Hasselt. Og det fantastiske teamet som flyttet himmel og jord for å gjøre Pukkelpop 2021 til en flott fest. Dessverre skulle det ikke ha vært.

Pukkelpop 2022 vil finne sted fra torsdag 18. august til søndag 21. august.

Les også: Gommers forstår ikke hvorfor Rutte og De Jonge ikke sa unnskyld

Hundre storker bosatte seg tidligere på Pukkelpop-enga i Kiewit nær Hasselt
pitane
Utskriftsvennlig, PDF og e-post