Avtalen må fortsatt godkjennes av regulatorer, men alle visste at Transplace vil bli lagt til Uber Freight, divisjonen som legger til rette for godstrafikk. Ifølge Finansavis Uber Freight bidro med $ 301 millioner (+ 51%) til inntektene. Disse inntektstallene tar hensyn til en reservasjon på $ 600 millioner for å betale av sjåfører i Storbritannia som feilaktig ble utpekt som frilansere av Uber.

drosjeturer

Selv uten å ta med denne reservasjonen i omsetningen, går leveringsgrenen bedre enn drosjeavdelingen når det gjelder omsetning. Leveringsgrenen genererer mer omsetning enn å utføre drosjeturer. I viktige amerikanske byer er etterspørselen etter drosjeturer nær nivåene før pandemien, men det mangler en sjåførmangel. Overtagelsen av Transplace er ganske overraskende. I fjor solgte Uber segmentet for selvkjørende biler og drosjer. Uber holder seg fortsatt fast i spørsmål som tap på flere milliarder dollar, søksmål, konkurranseetterforskning og streikedrivere. Alt i alt reduserer disse ikke selvtilliten til det største drosjeselskapet i verden.

Pitane programvare

Transplace er en ledende leverandør av administrerte transporttjenester basert i Frisco, Texas. Selskapet forvalter cirka 11 milliarder dollar i fraktforbruk gjennom nettverket. Transplace ble grunnlagt i 2000 som et slags logistikkonsortium for store lastebilførere og har siden utvidet sitt tjenestetilbud gjennom en blanding av intern teknologiutvikling og oppkjøp. Transportører som bruker SAP, Oracle, JDA og andre TMS- eller ressursplanleggingssystemer for bedrifter for å administrere forsyningskjedene, kan nå legge inn dataene sine i Transplaces plattformtjenester via standard API-tilkoblinger. Kunder logger på Plattformtjenester gjennom en sikker nettportal. 

Les også: FNV-søksmål mot Uber starter

Uber kjøper teknologiselskapet Transplace for flere milliarder
Utskriftsvennlig, PDF og e-post