NMBS tester og innoverer for sine passasjerer. For å forenkle billettkjøpsprosessen, vurderer hun - i tillegg til sine eksisterende salgskanaler - et nytt system for å kjøpe togbilletter, et som jobber med geografisk plassering. Det er et av prosjektene som er unnfanget og testet av Innovasjon Lab, et team innen NMBS som jobber med innovative ideer. For å teste dette nye systemet, søker NMBS etter 10.000 XNUMX reisende: testen starter denne måneden.

'FTQ-Lab' salgssystem er en innovativ teknologi som gjør det enda enklere å reise med tog: med en brukervennlig applikasjon kan passasjeren etter registrering sjekker inn når du nærmer deg stasjonen eller plattformen, og sjekke ut når han har nådd målet. Takket være GPS -dataene blir ruten oppdaget fra start til slutt, og den reisende mottar automatisk en siste regning etter turen, som betales via appen.

Denne teknologien, utviklet av selskapet Fairtiq, har flere fordeler: den sparer tid og forbedrer kundeopplevelsen vesentlig fordi det ikke lenger er nødvendig å legge inn data (personopplysninger, avgangs- og ankomststasjon, etc.) og å kjøpe og vedlikeholde . I tillegg vil den garanterte få den beste prisen for billetten, avhengig av profil (alder osv.). En annen fordel er at denne teknologien ikke krever noen ekstra infrastruktur fordi den fungerer med GPS -funksjonen som alle smarttelefoner har. Denne innovasjonen gjør det lettere å reise med tog, fordi prosessen er fullt automatisert.

(artikkelen fortsetter under bildet)
NMBS
salg NMBS billetter Verviers

En første tilstrekkelig test

I løpet av 2020 har 440 SNCB -ansatte og reisende allerede testet dette systemet med hell. Dette gjorde det mulig å verifisere teknologiens nøyaktighet og måle kundetilfredsheten. Det var ennå ikke mulig å kjøpe togbilletter effektivt.

Takket være de positive resultatene av den første testen, kan en ny testfase nå startes. Billettsalget er også integrert i dette. Testerne vil kunne kjøpe fire produkter fra SNCB -serien (Senior, ungdom, helg, standardbilletter).

Det nye konseptet er et av prosjektene som Innovasjon Lab utviklet og testet av SNCB og kan til slutt vedtas hvis testen viser seg å være vellykket og mulighetsstudiene, inkludert de økonomiske, viser seg å være positive. De tradisjonelle salgskanalene vil uansett fortsette å eksistere.

Mobilappen 'FTQ-Lab' kan lastes ned på frivillig basis og respekterer brukernes personvern.1

Ring etter kandidater!

Denne andre testfasen vil bli spredt over flere måneder. I løpet av denne perioden vil SNCB evaluere hele brukeropplevelsen av systemet. NMBS starter den andre testfasen med 500 personer, for gradvis å nå maksimalt 10.000 testere. Testerne får automatisk den beste prisen basert på profilen sin (fire typer billetter brukes under testen).

NMBS leter derfor etter reisende som ønsker å teste denne funksjonaliteten: interesserte kan registrere seg via nettstedet http://nmbs.be/FTQ-Lab. Avhengig av antall registreringer, foretar NMBS et valg for å sikre et representativt testpublikum. Fra og med denne måneden vil et antall reisende kunne teste systemet.

Den Innovasjon Lab

NMBS er et selskap som ønsker å innovere, og dette ønsket blir gjort konkret av Innovasjon Lab, som har eksistert siden slutten av 2019. Målet er å integrere ny teknologi for å betjene de reisende. Mobilitetssektoren gjennomgår en dyp transformasjon: nye teknologier og spillere dukker opp og kundens behov utvikler seg (intermodalitet, fleksibilitet, tilkobling, sanntid ...). SNCB tilpasser seg denne utviklingen. Det er i denne sammenhengen at teamet til Innovasjon Lab analyserer nye trender, tester ny teknologi og jobber med implementering av innovative prosjekter med direkte positive effekter for SNCB -kunder. 

Som en del av denne innovasjonskulturen har NMBS også opprettet et internt innovasjonssamfunn. Dette mobiliserer hundre ansatte i selskapet rundt innovative prosjekter som SNCB jobber tett med eksterne partnere for.

1Overholdelse av europeiske forskrifter som regulerer alle aspekter av personvern i den digitale verden (General Data Protection Regulation)

Foto: NMBS

Les også: NMBS lanserer Coast Express i sommerferien

NMBS

Om FAIRTIQ:

FAIRTIQ er en innovativ sveitsisk oppstart basert i Bern. Hennes mål er å gjøre bruk av offentlig transport så enkelt som mulig. Gratis billettprogrammet som er utviklet og administrert av FAIRTIQ er allerede tilgjengelig på hele det offentlige transportnettet i Sveits og Liechtenstein, samt i deler av Tyskland og Østerrike. Med mer enn 28 millioner reiser til æren, er applikasjonen den mest brukte "innsjekking/utsjekking" -løsningen for offentlig transport i verden. Programmet er tilgjengelig på iPhone og Android. FAIRTIQ samarbeider med flere transportselskaper og tollsamfunn i Sveits, Tyskland, Østerrike og Liechtenstein. Swiss Railways (SBB) er også avhengige av FAIRTIQ -teknologien og har integrert den i sin egen applikasjon som EasyRide -funksjonen.

Utskriftsvennlig, PDF og e-post