Kostas Kharlamov, som dragdronning Sletlana kalles i dagliglivet, ble nektet to ganger av en taxi i Amsterdam under den siste Pride. Beskyldningene om diskriminering og homofobi retter seg mot taxiselskapet Uber, hovedsakelig fordi det ikke er første gang at en drag queen har blitt utestengt fra å gå ombord på en sjåfør. Da Uber -sjåføren så ham, kjørte han raskt bort og avlyste turen.

Amsterdam -taxinæringen lovet å forbedre diskrimineringen etter en hendelse for to år siden under Pride Amsterdam. En drosjesjåfør nektet deretter å ta drag queen og Pride -ambassadør Jennifer Hopelezz. Amsterdam Authorized Taxi Organisations (TTO), Uber, ViaVan og Royal Dutch Transport signerte deretter en intensjonserklæring sammen med kommunen og Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam for å bekjempe diskriminering. Likevel mener Kharlamov at ingenting har endret seg og utsagnet er ingenting verdt.

kultur sjokk

Kharlamov er ifølge reportasje i Hart van Nederland opprinnelig en ukrainer, som for fire år siden bestemte seg for å søke tilflukt i Amsterdam. Han har et slående utseende som dragdronning Sletlana. Med ekstravagante antrekk og en grisenese i ansiktet virker det som mulig at sjåførene rett og slett blir skremt av utseendet.

"Det kan være kultursjokk. De kan være redde eller imponert over utseendet mitt. Men det spiller ingen rolle hvordan du sminker deg eller hvordan du kler deg. Dette er homofobi"

Kostas Kharlamov

Tre tiltak var inkludert i uttalelsen den gang. Fra nå av må sjåfører alltid holdes ansvarlig for diskriminering, passende tiltak må iverksettes ved identifisering av diskriminering og noen er blitt utnevnt i alle parter som har signert erklæringen som vil øke bevisstheten blant sjåfører.

(teksten fortsetter under bildet)
Kharlamov har et slående utseende som en dragdronning

svar Uber

Drosjeselskapet har nå Hjertet av Nederland uttrykke sin beklagelse for hendelsene. Uber sier at sjåførene er selvstendig næringsdrivende og at de ikke kan gjøre noe. Kharlamov sier i et svar at hvis det er tydelig homofobi eller transfobi, så skal de ikke lenger jobbe som drosjesjåfører. Kharmalov er ikke den første som opplevde dette. Siden 2018 har Richard Keldoulis (aka Jennifer Hopelezz) vanlig det samme.

“Dessverre var dette ikke en isolert hendelse, men en daglig virkelighet for slepere, fetisjister, transpersoner og alle som skiller seg ut, noe som skaper enormt sinne i LGBTQ + -samfunnet. Jeg er glad for at dette til slutt vil føre til noe positivt og forhåpentligvis sikre at drosjer i Amsterdam er trygge for alle innbyggere i denne byen. ”

Pride -ambassadør Jennifer Hopelezz

Uber sier at diskriminering på grunn av hvem du er og hvordan du ser ut er uakseptabelt, og de er veldig triste over at dette har skjedd. Alle har rett til en trygg tur. Uber har kontaktet personene som rapporterte diskriminering og umiddelbart startet en etterforskning. Selskapet har også iverksatt ulike tiltak for å utelukke diskriminering, for eksempel å introdusere en funksjon i Uber -appen for å rapportere diskriminering umiddelbart og sikkert.

Les også: Drosjenæringen lover bedring etter å ha nektet dragdronning Jennifer Hopelezz

Da Uber -sjåføren så ham, kjørte han raskt bort og avlyste turen.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post