Dutch Railways (NS) venter en travel september måned. Spesielt nå som studenter fra MBO, HBO og universitetet får ta fysiske timer igjen og begynne å bruke toget og annen offentlig transport i massevis igjen. For å takle folkemengdene brukes det også ekstra tog i rushtiden, slik tilfellet var før koronakrisen.

NS merker at folkemengdene på togene øker igjen. Sammenlignet med før krisen er andelen reisende på hverdager for tiden omtrent 60 prosent. I helgen er dette 80 prosent. NS våger ennå ikke å gi et estimat av passasjerstrømmen i september. NS sa tidligere at det regnet med en liten bedring i andre halvår, fordi studenter vil begynne å reise igjen og antall sosiale fritidsreisende forventes å vokse ytterligere. Selskapet tror at pendeltrafikken fortsatt vil henge etter.

Det forventes også ekstra folkemengder i løpet av F1 -helgen i Zandvoort fra 3. til 5. september. I løpet av denne langhelgen, hvert femte minutt mellom 7.30:22.00 og 10.000:300, går det et tog mellom Amsterdam Central og Zandvoort aan Zee. Dette gjør at opptil XNUMX XNUMX reisende kan tas med på løpene og tilbake i timen. For å kunne implementere denne timeplanen, ansetter NS XNUMX ekstra ansatte hver dag.

Rotterdam stasjon
Utskriftsvennlig, PDF og e-post