Ikke mindre enn 56 prosent av alle nederlendere synes Zandvoort Grand Prix ikke passer inn i dagens klimapolitikk. Det fremgår av forskning av Acties.nl blant 1.059 XNUMX voksne nederlendere, fremført av PanelWizard. Nesten tre fjerdedeler av alle respondentene oppgir derfor at organisasjonen bak billøpet bør være forpliktet til å investere deler av inntektene i klimaet.

Bemerkelsesverdig nok synes spesielt innbyggerne i Drenthe (74 prosent) og Overijsselaars (65 prosent) ikke at søndagens løp var forenlig med nederlandsk klimalovgivning. Med bare 45 prosent er Limburgere minst bekymret for dette.

- Til tross for Max Verstappens siste prestasjoner i Formel 1, ser det ut til at et flertall av de spurte ikke lenger synes det nederlandske Grand Prix er oppdatert. Selv som en fan av sporten, ser jeg ikke den absolutte nødvendigheten av et bilritt midt i sanddynene. ”

Vince Franke fra Acties.nl

Prins Bernhard

I tillegg til påvirkningen på klimaet, er mange nederlendere også misfornøyde med transportplanene rundt Grand Prix i Zandvoort. Til tross for koronatiltakene, vil 43 74 tilskuere om dagen komme til kretsen denne helgen, nesten halvparten av dem med offentlig transport, sykkel eller til fots. I følge flertallet av alle respondentene er imidlertid denne prognosen altfor rosenrød. Kanskje delvis på grunn av dette, forventer en tredjedel av alle nederlendere at løpshelgen skal ende med skuffelse. Ifølge 74 prosent av respondentene er den eneste grunnen til at løpet foregår prins Bernhards forretningsengasjement. Bemerkelsesverdig nok, spesielt Groningen (XNUMX prosent) og Drenthe (XNUMX prosent) er overbevist om dette. Frank: "Jeg husker spesielt de lange trafikkorkene til og fra kretsen. Fra det perspektivet forstår jeg at mange nederlendere synes transportplanene er altfor optimistiske. Dessverre må vi vente noen dager til for å se nøyaktig hvordan det fungerer."

Bevege seg

På grunn av de rosenrøde mobilitetsplanene, forretningsengasjementet til prins Bernhard og angrepet på miljøet, tror ikke mindre enn en tredjedel av alle respondentene at det nederlandske Grand Prix bør flyttes til Assen. Med 69 prosent er innbyggerne i Drenthe de største forslagsstillerne, men 29 prosent av Nord -Hollanderne går også inn for en flytting av Formel 1 -sirkuset. Frank: "Lenge var det spennende hvilken av de to kretsene som fikk arrangere billøpet. Jeg forstår at som innbygger i Drenthe er du virkelig skuffet når det går forbi deg, men det skal aldri gå på bekostning av kjærligheten til sporten."

Les også: Mega roulette ved siden av den nederlandske Grand Prix kretsen Zandvoort

Utskriftsvennlig, PDF og e-post