Byrådet i Haag vil ha tjue uker på seg til å forbedre parkeringsreglene i reguleringsplanen for utvidelsen av fornøyelsesparken Madurodam. Administrasjonsjurisdivisjonen finner frykten til lokale innbyggere og Tree Foundation i Haag begrunnet at utvidelsen av Madurodam med de eksisterende reglene i reguleringsplanen kan føre til en uakseptabel økning i parkeringstrykket i området. Alle andre innvendinger de hadde mot utvidelsen av Madurodam mislyktes, for eksempel nødvendigheten av utvidelsen, skade på urbane grøntområder og støyforurensning. Dette fremgår av en såkalt midlertidig kjennelse i dag (1. september 2021).

parkering

Det er foreløpig ingen grense for maksimalt antall besøkende i reguleringsplanen, mens det må antas at antall besøkende vil øke på toppdager på grunn av fornyelse og utvidelse av fornøyelsesparken. Byrådet har heller ikke garantert tilgjengeligheten av ekstra parkeringsplasser i reguleringsplanen, mens de er nødvendige på travlere dager, ifølge den høyeste forvaltningsdomstolen. Byrådet i Haag må ta en ny og mer begrunnet beslutning om dette. Administrativ jurisdiksjon vil deretter vurdere i et endelig vedtak om de nye parkeringsforskriftene i reguleringsplanen er tilstrekkelige.

Reguleringsplanen 'Madurodam'

Reguleringsplanen gjør det mulig å utvide fornøyelsesparken Madurodam med et areal på 0,6 hektar. Planen utvider byggemulighetene i parken med 4.000 m2 til totalt 12.500 2 m1. For utvidelsen må en del av Scheveningse Bosjes som ligger ved siden av Madurodam kuttes ned. Reguleringsplanen bestemmer at det må plantes trær i et område på XNUMX hektar mellom den såkalte svingløkken ved siden av George Maduroplein, Hubertusviaduktet og Koninginnegracht for å kompensere for hogst av trær i Scheveningse Bosjes. Statsråd.

Les også: Nieuwenhuizen oppførsel viser forakt

 

Utskriftsvennlig, PDF og e-post