Maskeplikten i offentlig transport begynner å bli vanskelig i praksis. Det sier president-direktør i NS Marjan Rintel i et intervju med BNR Nieuwsradio. “Selvfølgelig ser jeg nå gradvis i praksis at det blir vanskelig. Ingen forstår det lenger, sa toppkvinnen.

Folk trenger ikke å bære munnhatt i kjøpesenteret Hoog Catharijne på Utrecht sentralstasjon, men de må ha på seg en maske på NS -stasjonen og i toget også, indikerer Rintel i samtalen. Hvis koronatiltakene faktisk endres 20. september og folk ikke lenger trenger å holde seg 1,5 meter unna, vil det ikke lenger være nødvendig med masker i toget, ifølge Rintel. Men hvis tallene er veldig skuffende og at 1,5 meter ikke slippes, vil NS beholde munnhetten i toget, sier toppkvinnen. "Men da må vi sørge for at vi gjør det sammen."

I følge Rintel har reisende problemer med å bruke masken, de kaller hverandre til ansvar og aggresjon oppstår også. “Da tenker jeg: da må du eller si at vi skal gjøre det, og så vil vi også håndheve det, og så vil vi gjøre det overalt, eller så gjør vi det ikke. Nå er det litt halvt. Så vi må ta et valg på et tidspunkt, sier Rintel til BNR.

I følge en NS -talsperson skal ordene hennes sees på som en oppfordring til å komme med konsekvent politikk på dette området. "Problemet nå er inkonsekvensen. Det blir komplisert for reisende hvor de skal bruke ansiktsmaske og hvor ikke. "

Les også: Flere og flere folkemengder på veiene og på toget

reise med maske
Utskriftsvennlig, PDF og e-post