Den flamske regjeringen går inn i neste fase nå som det har blitt kjent at mobilitetssenteret vil komme i hendene på registreringen av det amerikanske selskapet ViaVan. Flandern kommer til å bruke det samme systemet som Amsterdam, London og Berlin for å styre reformen av kollektivtransport i riktig retning. Det tok den flamske regjeringen mer enn to år å legge ut prinsippene i grunnleggende tilgjengelighetsdekret av 3. april 2019, som sier at kollektivtilbudet er en del av det totale mobilitetsnettet. For nøyaktig ett år siden var det allerede kjent at Via hadde kommet ut som vinneren, men en lovlig stramning lot minister Lydia Peeters ikke annet valg enn å ikke kunngjøre dette ennå.

I mellomtiden ba sammenslutningen av flamske byer og kommuner, sammenslutningen av flamske byer og kommuner, tidligere minister Lydia Peeters om å utsette lanseringsdatoen for grunnleggende tilgjengelighet med 6 måneder. Sist fredag ​​har Flandern nå definitivt valgt det amerikanske selskapet Via, via nederlandske BV ViaVan Technologies, for å tilby disse rittene. Flamlinger må snart fullføre den siste kilometeren med ringe busser, drosjer og delte biler eller sykler.

Ifølge den flamske regjeringen er det et behov for å sette opp et paraplymobilitetssenter for å organisere dette ordentlig og kostnadseffektivt. Det amerikanske selskapet Via vil motta et beløp på 100 millioner euro fra den flamske regjeringen for å utvikle et "mobilitetssenter" i en periode på åtte år. Den operative ledelsesfunksjonen for Customized Transport vil snart bli utført av ViaVan som forventet i anbudet. Mobilitetssenteret er ansvarlig for å planlegge, bestille og betale for turer. Senteret gir informasjon om all offentlig transport, analyserer brukerens transportspørsmål og mobilitetsalternativer og henviser om nødvendig.

"Den flamske regjeringen har gitt et anbud til en EU-basert enhet i et amerikansk selskap som bruker AWS-skytjenester. Et nederlandsk selskap som ikke ble valgt av den flamske regjeringen i anbudsprosedyren, hadde tidligere utfordret denne avgjørelsen med statsrådet "

ViaVan

Flere nederlandske selskaper leverte anbud på anbudet. Den lille TCA -konkurrenten ViaVan Technologies BV i Amsterdam, som registrerte seg som Combination Viavan GmbH, og River North Transit LLC USA, startet for noen år siden i Amsterdam. Det Amsterdam-baserte selskapet skapte overskrifter da det midlertidig stanset virksomheten ved starten av pandemien i fjor og informerte ViaVan-sjåførene via e-post. I 2012 grunnla to israelske gründere, Daniel Ramot og Oren Shoval, ViaVan -selskapet i New York. De utviklet en algoritme som kan koble antall passasjerer som ønsker å gå i samme retning i sanntid til det mest passende transportmiddelet.

ViaVan er en internasjonal aktør som har sine egne partnere i mer enn 20 land og har millioner av reiser gjennomført i disse landene. I Berlin driver ViaVan GmbH hovedsakelig en elektrisk flåte for on-demand-delturer i offentlig sektor. I Milton Keynes ruller de ut Storbritannias første helelektriske flåte for felles turer på forespørsel. I Amsterdam kan passasjerer bestille kjøreturer i elektriske kjøretøyer med eVia -tjenesten. For å få fotfeste i det europeiske markedet inngikk det amerikanske selskapet et joint venture med Mercedes-Benz i 2017 og kalte det ViaVan.

Foto: Andy Ambrosius (Via) - grunnleggerne Daniel Ramot og Oren Shoval

Statsråd

Anbudet ble gitt to ganger utfordret i statsrådet av det nederlandske selskapet Qarin BV fra Amsterdam og Rotterdam BV Mobility Center RMC. Første gang den flamske regjeringen måtte begrunne sin beslutning bedre, ble andre gang GDPR -klagen umiddelbart avvist. Statsrådet bekreftet at beslutningen fra den flamske regjeringen om å inngå en kontrakt med et EU -datterselskap av et amerikansk selskap som bruker AWS -skytjenester, ikke er i strid med GDPR. Statsrådet stolte blant annet på retningslinjer fra EDPB og den flamske overvåkningskomiteen, som nevner kryptering som et mulig tilleggstiltak for dataoverføring til USA.

kritikk WWSG og GTL

Transportregionene hadde tidligere betinget godkjent kjernenettet og tilleggsnettverket. VWSG slo alarm tidligere og trodde det ville ta ekstra måneder å få de nye transportmidlene og støttetjenestene i drift etter anbudsprosessen for anbudet for mobilitetssenteret og skreddersydd transport, og å ta seg av kommunikasjonen med reisende. Drosjeindustrien GTL var ikke så begeistret for det den gangen spreken og indikerte at dette ville bety enda et slag i ansiktet på den flamske taxisektoren. Den fornyede transporten skulle normalt starte 1. januar 2022, men på grunn av juridiske bekymringer etter kunngjøringen av anbudets resultater, som ble bestridt to ganger, ble kunngjøringen og lanseringen utsatt. 

Kontrakten ble tildelt i 2020, hvoretter det var på tide å bytte raskt for at vinneren av dette anbudet skulle ha alt operativt før 1. januar 2022. Flandern turte endelig å ta valg. Mange busser kjører nå ubrukelig rundt og koster mye penger, og det vil snart ta slutt hvis det er opp til ViaVan og regjeringen. Andre selskaper som deltok i dette anbudet var Be-Mobile NV, Capgemini Belgium, Cronos Public Services NV, DVG Regie BV, Qarin BV, Shotl Transportation SL, Siemens Mobility NV/SA og Transvision BV. 

Les også: Mobilitetssenter: samsvarende tilbud og etterspørsel

Gent trikk fra De Lijn
Utskriftsvennlig, PDF og e-post