KLM sliter med at flere og flere land pålegger eller vurderer obligatorisk vaksinasjon av flybesetninger. Dette kan føre til "store operasjonelle problemer" for KLM, sa flyselskapet. KLM vil da ikke lenger kunne distribuere ikke-vaksinerte besetningsmedlemmer på de aktuelle flyvningene.

Selskapet understreker at det ikke vil forplikte ansatte til å bli vaksinert. Foreløpig prøver KLM å planlegge besetningsmedlemmene som dette gjelder for destinasjoner der det ikke er adgangskrav. Men etter hvert som flere land begynner å pålegge adgangskrav, kan dette bli vanskeligere.

Trinidad og Tobago vil innføre en vaksinasjonsplikt for flybesetninger fra 16. oktober, vet KLM. Ifølge selskapet kommer det også signaler fra Canada og andre land om at de forventes å innføre en slik forpliktelse i nær fremtid. Videre forventer flere og flere hoteller der KLM -ansatte bor et vaksinasjonssertifikat.

Selskapet sier at det trenger innsikt i hvilke ansatte som ikke kan oppfylle inngangsforpliktelsene og derfor ikke kan distribueres på alle destinasjoner. De berørte kollegaene har derfor blitt bedt om å rapportere til KLM Health Services, som vil videreformidle reisebegrensningen til KLMs planavdeling.

Hvis en ansatt ikke er i stand til å reise på visse flyvninger på grunn av vaksinasjonsplikten, vil lederen hans ikke bli informert. Ifølge KLM har ledere ikke innsikt i årsaken til begrensningen.

Les også: Ettervirkningene av koronakrisen forårsaker problemer innen helsetransport

Utskriftsvennlig, PDF og e-post