Fra nå av vil forskjellige reiseselskaper, tilknyttet reiselivsorganisasjonen ANVR, gjennomføre turer til alle slags destinasjoner over hele verden på forespørsel fra reisende. Nå som nesten 80% av nederlandske 18+ personer er fullstendig vaksinert og støttetiltak, ifølge kabinettet, ikke lenger er nødvendige fordi det praktisk talt ikke er flere restriktive tiltak, ser reisesektoren rom for trygge og ansvarlige reiser til begge destinasjonene i og utenfor Nederland. utenfor Europa.

ANVR antar, som kunngjort av avtroppende statsminister Mark Rutte under pressekonferansen tirsdag 14. september, at kabinettet, når "man ser på nøyaktig hva slags støtte er nødvendig" for cateringbransjen, også inkluderer den hardt berørte reisesektoren. tar inn dette. De siste ukene har paraplyorganisasjonen ettertrykkelig oppfordret regjeringen til å forlenge støttetiltak og vil fortsette å gjøre det i de kommende ukene. Reiseselskaper, og spesielt langdistansespesialister som har vært helt nedlagt i 1,5 år, trenger sårt denne støtten. Desto mer siden alle reiseråd for destinasjoner utenfor Europa ennå ikke er satt på gult.  

Hovedhindringen for reiser og ferier til destinasjoner utenfor EU er fortsatt de negative reiserådene fra UD. Reiseselskaper har ikke vært i stand til å gjøre forretninger på mer enn 1,5 år, mens verden nå er virkelig annerledes, ifølge reiseparaplyen. Ved fastsettelse av reiseråd kan den nederlandske regjeringen ta et godt eksempel fra sine tyske kolleger, som har opphevet karanteneplikten for vaksinerte reisende ved retur. Og hvis du ikke trenger å sette karantene etter hjemkomsten, er destinasjonslandet også trygt nok til å gå til.

"Vårt råd til kabinettet om å tilpasse dagens reiseråd over hele verden til gult eller til og med grønt er ganske enkelt fordi det virkelig er mulig. Den vellykkede vaksinasjonskampanjen sikrer allerede at nesten 80% er fullstendig vaksinert, noe som selvfølgelig tar hensyn til tiltakene tatt av reisetjenesteleverandører og lokale myndigheter - skal kunne reise fritt over hele verden. Og mange reisende vil også det, legger våre reisebyråer merke til! "

Frank Oostdam, styreleder i ANVR.

I påvente av de mulige justeringene av reiseråd til høsten, slik departementet kunngjorde i en samtale med ANVR i forrige uke, begynner noen reiseselskaper allerede å gjennomføre turer til oransje destinasjoner, men bare hvis de planlegger turen riktig og trygt . kan tilby uten umulige adgangsbegrensninger og hvis kunden ønsker det. Hvis kunden har bestilt en tur til en oransje destinasjon og reiseselskapet kan utføre turen ansvarlig og trygt på avgangstidspunktet, står ingenting i veien for å gjennomføre turen til denne oransje destinasjonen. Hvis kunden har bestilt til en gul destinasjon og destinasjonen endres til oransje før avreise, har kunden muligheten til å reise eller ombooke turen i samråd med reisearrangøren.

ANVR antar, og oppfordrer også reiseforsikringsselskaper, til at de i denne endrede reiseverdenen også spiller sin rolle i forsikrede reiser. i tillegg ANVR kabinettet og departementet for å gjøre reiser over hele verden igjen mulig i samråd med reisesektoren ved å justere reiseråd. 

Les også: Munnhetter i drosjen forblir i kraft

Utskriftsvennlig, PDF og e-post