Maskeforpliktelsen gjelder fortsatt for taxisektoren, på flyplasser og i fly, i offentlig transport og annen kommersiell transport. Maskeplikten utløper ikke på plattformer, stasjoner, holdeplasser og på utdanningsinstitusjoner. Det er et av de varige tiltakene som ble klart etter at pressekonferansen til avtroppende statsminister Mark Rutte og helseminister Hugo de Jonge ble holdt sist tirsdag. Det presserende rådet om å gi hverandre plass vil endres fra 25. september til “Gi hverandre plass. 1,5 meter er fortsatt en sikker avstand. " 

Ikke mye vil endre seg etter 25. september. Natt catering er fortsatt stengt, noe som ikke er gode nyheter for drosjesektoren. Uplanlagte arrangementer er ikke tillatt mellom midnatt og 6. Diskoteker kan åpnes om kvelden, men må deretter stenge igjen ved midnatt. I tillegg vil det også være en plikt til å bruke en corona -inngangsbillett for alle besøkende eller gjester fra 13 år i cateringbransjen, festivaler eller arrangementer. De samme tiltakene gjelder også i kultursektoren og i idretten. Små unntak er gjort for bestemte mat- og drikkebutikker som begravelsesbyråer, flyplasser, restauranter ved veikanten og internasjonale tog.

halvannen meter

I følge de involverte er Outbreak Management Team (OMT) nølende. På grunn av utgivelsen av den halvannen meter store målestokk, gjelder ikke lenger standarder for besøkende, slik at steder og hendelser kan bruke full kapasitet igjen. For flerdagersarrangementer med overnatting må korona-inngangsbilletten sjekkes hver 24. time. Til tross for forbudet mot nattservering, vil underholdningsforbudet i cateringbransjen utløpe.

Likevel vil avslapningsdagen 25. september ikke være dagen da alle korona -tiltak vil være en saga blott. Imidlertid er det avslapninger i karantene -tiltakene for reiser til Nederland. For eksempel trenger ikke vaksinerte reisende fra USA, Storbritannia eller andre områder med svært høy risiko å være i karantene.

arrangementindustri

Vereniging Nederlandse Poppodia and Festivals (VNPF) reagerer forvirret på tiltakene som det avgående kabinettet presenterer. VNPF vil også at de nåværende støttetiltakene skal forbli og utvides med disse varslede tiltakene fordi de frykter at uten denne støtten vil en stor del av musikkstedene og festivalarrangørene fortsatt gå konkurs. At det er en maksimal kapasitet på 75 prosent for uplasserte festivaler som finner sted innendørs, gir liten mening, ifølge organisasjonen. 

Les også: Drosjer mer populære enn noensinne på grunn av korona -krisen

Ansiktsmasker i drosjen forblir i kraft etter 25. september
Utskriftsvennlig, PDF og e-post